Ναι, είμαι Ελληνας! Αλλά δεν είμαι τεμπλέλης και δεν σπάω πιάτα κάθε βράδυ! (ΦΩΤΟ)

32e8685d040dc9f319efb4ad0abaccf9_XL
Διαβάστε επίσης

«Ναι, είμαι Ελληνας αλλά δεν σπάω πιάτα κάθε βράδυ, ούτε διασκεδάζω με τα χρήματα των Ευρωπαίων εταίρων μας. Εμένα η χώρα μου λέγεται Δημοκρατία της Τσεχίας και όχι Τσεχοσλοβακία που δεν υπάρχει πια. Είμαι Ισπανίδα αλλά δεν χορεύω φλαμέγκο και δεν μου αρέσει το χαμόν».

Φυλετικά, εθνικά και κάθε άλλου είδους ρατσιστικά στερεότυπα επιχειρούν να καταρρίψουν νέοι και νέες απ΄ όλο τον κόσμο, συμμετέχοντας στην καμπάνια της οργάνωσης «Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων».

«Η εβδομάδα 14 – 22 Μαρτίου έχει ορισθεί ως εβδομάδα κατά του ρατσισμού και η 21η του Μαρτίου ως η Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Ρατσισμού. Οι Ενωμένες Κοινωνίες των Βαλκανίων ως μέλος του δικτύου United against racism, του ιδρύματος Anna Lindh και άλλων παρόμοιων δικτύων της κοινωνίας των πολιτών πραγματοποιεί μια σειρά δράσεων, με την ονομασία LOVE RACE-SICM» ανέφερε στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδησεων ο πρόεδρος της ΜΚΟ, Αρις Παράσχου.

Μία από τις δράσεις κατά του ρατσισμού υλοποιείται στο facebook όπου προσκαλούνται όλοι να αναρτήσουν μια φωτογραφία τους και να γράψουν ένα στερεότυπο που δεν τους αρέσει, καταδικάζοντας μ” αυτό τον τρόπο ρατσιστικές συμπεριφορές που αφορούν την εθνικότητα, τη σεξουαλική ταυτότητα, τα άτομα με αναπηρίες ή οτιδήποτε άλλο προσβάλλει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Δείτε ορισμένους από τους συμμετέχοντες στις παρακάτω φωτογραφίες:

ellhnas 1

ellhnas 2

ellhnas 3

Παλαιότερα άρθρα: