Ναι με αυστηρούς όρους στο Τζαμί

agia sofia tzami
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Γιάννης Νικήτας

Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για την κατασκευή τζαμιού στο Βοτανικό την προηγούμενη εβδομάδα. Η τροπολογία πέρασε με τις ψήφους όλων των κομμάτων εκτός των Ανεξάρτητων Ελλήνων και της Χρυσής Αυγής.  «Η Τουρκία είναι υπέρ της άμεσης επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής στη Χάλκη, με την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα θα επιτρέψει τη λειτουργία τουλάχιστον ενός τζαμιού στη Θεσσαλονίκη», δήλωσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με Τούρκο συγγραφέα ο οποίος μετείχε χτες σε σύσκεψη του Τούρκου Προέδρου με ακαδημαϊκούς, σχετικά με το θέμα της γενοκτονίας των Αρμενίων.

Η πρόσφατη απόφαση των κατ΄ εξοχήν συστημικών κομμάτων, εν μέσω μιας πρωτοφανούς επιθετικής ισλαμικής έξαρσης, να επιταχύνουν τις διαδικασίες για την κατασκευή τζαμιού, ουσιαστικά στις παρυφές της Ακρόπολης, αποδεικνύουν για άλλη μια φορά, ότι η πολιτική της χώρας μας που άπτεται εθνικών θεμάτων λαμβάνεται ελαφρά τη καρδία σύμφωνα με ευρωπαϊκές ντιρεκτίβες και όχι σύμφωνα με τα εθνικά μας συμφέροντα και τις εθνικές μας ευαισθησίες.

Τζαμί στην Αθήνα πρέπει να γίνει. Όμως εκτός πόλεως και δίχως μιναρέ. Και πρέπει να γίνει για διττό λόγο. Αφενός για να κλείσουν άμεσα τα δεκάδες παράνομα και αφετέρου για να ασκούν οι αρχές έλεγχο σε μουφτήδες και ιμάμηδες. Είναι προτιμότερο να υπάρχει ενα μεγάλο τζαμί και όχι πολλά μικρά. Επίσης, το τζαμί θα είναι για σιΐτες ή σουνίτες; Αυτά τα θέματα οφείλουμε να τα αντιμετωπιζουμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα.

Συνολικά, στην Αθήνα υπάρχουν 26 μεσαία και ένα μεγάλο τζαμί 1800 τετραγωνικών μέτρων στο Μοσχάτο. Αρχή φόρμας

 

Παλαιότερα άρθρα: