Ναι μεν, αλλά….

tzanakopoulos-650_1
Διαβάστε επίσης

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε σήμερα το σχέδιο συμφωνίας με τους θεσμούς που θα έλθει αύριο το πρωί στο Eurogroup της Μάλτας και προβλέπει μείωση των συντάξεων το 2019 κατά 1% του ΑΕΠ και μείωση του αφορολογήτου το 2020 επίσης κατά 1% του ΑΕΠ.

Πληροφορίες όμως από κοινοτικούς αξιωματούχους θέλουν το σχέδιο να περιλαμβάνει και την δέσμευση πως αν το 2018 οι προβλέψεις στα δημοσιονομικά δεν είναι καλές για το 2019, τότε η μείωση του αφορολογήτου θα μετακινηθεί ένα χρόνο νωρίτερα.

Ο Δημήτρης Τζανακόπουλος αναφερόμενος στο σχέδιο συμφωνίας με τους θεσμούς δήλωσε πως θα ψηφιστούν και αντίστοιχα κατά 1% αντίμετρα το 2019 και το 2020. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε επίσης σήμερα στον ΑΝΤ1 ότι μετά από τα μπρος πίσω των τελευταίων ημερών, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχουμε θετική εξέλιξη αύριο στο Eurogroup, προσθέτοντας ότι «το πλέον απίθανο σενάριο είναι οι εκλογές».

Ανέφερε επίσης ότι δεν υπάρχει σενάριο παράτασης της διαπραγμάτευσης μέχρι τον Σεπτέμβριο και χαρακτήρισε προσχηματική την στάση των θεσμών, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει πετύχει πολλά στην οικονομία και ότι όλη αυτή η συζήτηση που γίνεται είναι εικονική.

Είπε τέλος ότι ακόμη και η Κομισιόν παραδέχτηκε πως την ευθύνη για την καθυστέρηση δεν την έχει η ελληνική κυβέρνηση, αλλά κάποιοι από τους δανειστές.

Παλαιότερα άρθρα: