Νέο χτύπημα Γιούνκερ στην ελληνική κυβέρνηση

Tsipras-Giounker-660x368-600x368
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Σκληρή στάση από τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είδαμε σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα El Pais, στην οποία απέυθυνε σύσταση προς τον έλληνα πρωθυπουργό να “εξηγήσει ότι ορισμένες από τις προεκλογικές του δεσμεύσεις δεν θα τηρηθούν” συμπληρώνοντας παράλληλα οτι “οι εκλογές δεν αλλάζουν τις συμφωνίες”. Μας θύμισε τη σκληρή ρητορική που είχαν οι εταίροι μας πριν τη συμφωνία του Eurogroup η οποία φαινόταν να έχει σημαντικά αμβλυνθεί.

Διαπίστωσε για τον Αλέξη Τσίπρα ότι έχει “αρχίσει να αναλαμβάνει τις ευθύνες του” αναφερόμενος στη συμβιβαστική στάση που προσπάθησε να κρατήσει η κυβέρνηση στην πρόσφατη φάση της διαπραγμάτευσης.

Ο Γιούνκερ υπενθύμισε ότι εκτός από την ελληνική “στην ευρωζώνη υπάρχουν άλλες 19 κοινές γνώμες” για να συμπληρώσει ότι “είναι σαφές πως πρέπει η ελληνική κρίση να αντιμετωπιστεί με διαφορετικό τρόπο” τον οποίο όμως προσδιόρισε μόνο ως προς κάποια ευελιξία, ενώ κατέληξε οτι “η νίκη του Τσίπρα δεν του δίνει το δικαίωμα να τα αλλάξει όλα”.

Ο ιδιαίτερα προκλητικός απέναντι στα ζητήματα λαϊκής κυριαρχίας, κ Γιούνκερ, μίλησε και για το αδελφό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ τους PODEMOS, αναγνωρίζοντας οτι περιγράφουν “συχνά την κατάσταση με ρεαλιστικούς όρους(…) Όμως αν κερδίσουν(…) είναι ανίκανοι να μετατρέψουν τα προγράμματά τους σε πραγματικότητα.”

Αντλήθηκαν πληροφορίες απο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παλαιότερα άρθρα: