Νίκη για τις γυναίκες στην Πολωνία!

Woman shouts slogans as she takes part in abortion rights campaigners' demonstration in front of the Parliament in Warsaw
Διαβάστε επίσης

Μεγάλη νίκη για το δικαίωμα να ορίζουν ελεύθερα το σώμα τους, αλλά και για το αυτονόητο δικαίωμα να υπερασπιστούν τη ζωή και την αξιοπρέπειά τους πέτυχαν οι γυναίκες στην Πολωνία.

Το πολωνικό Κοινοβούλιο απέρριψε σήμερα με μεγάλη πλειοψηφία την πρόταση νόμου που πρότεινε την καθολική απαγόρευση των αμβλώσεων. Το κείμενο απορρίφθηκε από 352 βουλευτές της συντηρητικής πλειοψηφίας και της αντιπολίτευσης, 58 ψήφισαν υπέρ της έγκρισής του, ενώ 18 τήρησαν αποχή.

Υπενθυμίζουμε ότι τη Δευτέρα οι γυναίκες στην Πολωνία φόρεσαν μαύρα, δεν πήγαν στη δουλειά τους, βγήκαν στους δρόμους και ύψωσαν πλακάτ για να διαμαρτυρηθούν. Όχι μόνο για το δικαίωμα να ορίζουν ελεύθερα το σώμα τους, αλλά πρώτα για το αυτονόητο δικαίωμα να υπερασπιστούν τη ζωή και την αξιοπρέπειά τους.

Στην καθολική Πολωνία, στην οποία ήδη υπάρχουν μεγάλοι περιορισμοί στο δικαίωμα των γυναικών στην άμβλωση, η Κυβέρνηση προωθεί έναν νόμο που, εάν τελικά περάσει από το Κοινοβούλιο, η απαγόρευση των αμβλώσεων θα είναι καθολική, ακόμη και στις πιο ακραίες περιπτώσεις, όπως όταν η εγκυμοσύνη θέτει σε κίνδυνο τη ζωή της μελλοντικής μητέρας, όταν υπάρχει σοβαρή πιθανότητα ή και βεβαιότητα πως το έμβρυο έχει υποστεί μη αναστρέψιμη βλάβη και όταν η εγκυμοσύνη είναι το αποτέλεσμα βιασμού ή αιμομιξίας.

Παλαιότερα άρθρα: