Νίκη Κάμερον. Ελπίζει ότι θα σχηματίσει κυβέρνηση. Έρχεται BREXIT?

kameron
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

«Μία πολύ δυνατή βραδιά βίωσε το συντηρητικό κόμμα» δήλωσε ο Ντέιβιντ Κάμερον αμέσως μόλις ανακοινώθηκε ότι διατηρεί την έδρα του στο Όξφορτντσιρ. Ο απερχόμενος βρετανός πρωθυπουργός παραδέχθηκε ότι είναι πολύ νωρίς για να προβλέψουμε το αποτέλεσμα αλλά εξέφρασε την ελπίδα να κυβερνήσει. Κάτι που όπως είπε θα το κάνει για λογαριασμό όλων, υπενθυμίζοντας τις δεσμεύσεις του για μεταφορά περισσότερων εξουσιών από το Βρετανικό στο Σκοτσέζικο κοινοβούλιο.

«Θέλω να συσπειρώσω το Ηνωμένο μας Βασίλειο εφαρμόζοντας τη μεταβίβαση εξουσιών από το βρετανικό στο σκωτσέζικο κοινοβούλιο το συντομότερο δυνατό», δήλωσε.

Μία άλλη «προειδοποίηση» του Κάμερον στο πρόσφατο παρελθόν αφορούσε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος στην Αγγλία για να εκφραστεί η λαϊκή επιθυμία της συμμετοχής ή όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στην Αγγλία σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, οι συντηρητικοί ήταν ανέκαθεν πιο ευρωσκεπτικιστές από τους προοδευτικούς. Σε μία περίπτωση που το δημοψήφισμα θα ήταν θετικό, δεν είναι δύσκολο να πούμε με βεβαιότητα ότι θα ήταν μία καταστροφική εξέλιξη για την προσπάθεια της ελλάδας να παραμείνει στο ευρώ και να διατηρήσει κάποιου είδους πρόγραμμα συνεργασίας με τους δανειστές.

Παλαιότερα άρθρα: