Νίκησε τον έμπολα και δίνει το αίμα του για να σωθούν κι άλλοι

kent bradli
Διαβάστε επίσης

Βγήκε νικητής από τη μάχη με τον θανατηφόρο ιό Έμπολα και αποφάσισε να προβεί σε μια κορυφαία πράξη αλληλεγγύης, βοηθώντας δύο συνανθρώπους του στον δικό τους αγώνα ενάντια στον θάνατο.

Ο Αμερικανός γιατρός Κεντ Μπράντλι έδωσε το αίμα του σε έναν οπερατέρ του NBC News, του Ashoka Mukpo, ο οποίος επίσης έχει προσβληθεί από τον ιό και παλεύει να επιζήσει. Αλλά δεν σταμάτησε εκεί. Στο άκουσμα της πληροφορίας ότι ο τύπος του αίματός του ταιριάζει και με αυτόν ενός άλλου γιατρού με Έμπολα, του Rick Sacra, έσπευσε να βοηθήσει, δίνοντας την απαραίτητη ποσότητα από το αίμα του.

«Αυτή η πράξη καλοσύνης και γενναιοδωρίας με κάνει να πιστεύω ακόμα στην ανθρωπιά του κόσμου» είπε ο πατέρας του Mukpo στο NBC.

«Είναι αξιοθαύμαστο και πολύ σημαντικό για εμάς το γεγονός ότι ο γιατρός Μπράντλυ προχώρησε σε αυτή την πράξη τόσο σύντομα μετά την ανάρρωσή του» δήλωσε συγκινημένη η σύζυγος του γιατρού Sacra.

Οι ειδικοί πλέον ελπίζουν ότι τα αντισώματα του επιζώντος γιατρού θα βοηθήσουν το ανοσοποιητικό σύστημα των δύο ασθενών.

Παλαιότερα άρθρα: