Νικολόπουλος: Να εγγυηθούν οι αρχηγοί των κομμάτων την εξόφληση των δανείων, όπως γίνεται για κάθε Έλληνα

daneia kommata
Διαβάστε επίσης

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Θ΄
Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, νιώθω την υποχρέωση να μεταφέρω την παράκληση μιας μεγάλης, μιας πολυμελούς αντιπροσωπείας αγροτών και άλλων υπερχρεωμένων συμπατριωτών μας δανειοληπτών, και έμειναν άναυδοι όταν πληροφορήθηκαν αυτή την καινούργια πρόκληση με τη γνωστή τροπολογία, που ρυθμίστηκαν τα «κόκκινα» θαλασσοδάνεια των πολιτικών μπαταχτσήδων, αυτή τη σκανδαλώδη δηλαδή τροπολογία που σώζει τα υπερχρεωμένα ταμεία των κομμάτων του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου, με το ακατάσχετο 40% της κρατικής χρηματοδότησης των υπερχρεωμένων κομμάτων τους.

Και με παρακάλεσαν -και το κάνω ευχαρίστως, κατά καθήκον- να μεταφέρω στην Εθνική Αντιπροσωπεία τη δική τους παράκληση: Να ισχύσει το ίδιο και για αυτούς σε αυτήν την τροπολογία. Τι πιο λογικό άλλωστε;

Δυο Βουλευτές επαρχίας, ένας από την Αιτωλοακαρνανία και ένας από την Ηλεία ήρθαν και είχαν –λέει- αυτή την έμπνευση. Τους έπιανε ο κόσμος στο δρόμο και τους έλεγε «κύριοι Βουλευτές, σας παρακαλώ πολύ κοιτάξτε να ρυθμίσετε τα δάνεια των κομμάτων». Και αυτοί «τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι» έφεραν αυτή την τροπολογία. Αιφνιδιάστηκε η Κυβέρνηση και την απεδέχθη ασμένως!Ε, λοιπόν, τι πιο φυσιολογικό από το να λένε οι συμπατριώτες μας αυτοί –τώρα είναι έξω από την Αίθουσα- «Κάντε το ίδιο και για εμάς!».

Γιατί πριν από λίγες μέρες, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ο Υπουργός Ανάπτυξης Νικόλαος Δένδιας διαβεβαίωνε τους Έλληνες ότι οι ρυθμίσεις στα «κόκκινα» δάνεια δεν θα χαρίσουν χρήματα του ελληνικού λαού στους μπαταχτσήδες. Όμως, σήμερα είδαμε όλοι με αυτήν την τροπολογία-φάντασμα πώς όλα μπορούν να γίνουν.
Την ώρα, λοιπόν, που η Κυβέρνηση εντελώς παράνομα ζητεί να κατάσχονται οι αγροτικές επιδοτήσεις για την εξόφληση των αγροτικών δανείων, ψηφίζει να είναι ακατάσχετες οι κρατικές επιχορηγήσεις των κομμάτων, ενώ αυτές –προσέξτε!- είναι νόμιμα εκχωρημένες στο 100% του ποσού ως «καλύμματα» δανείων στις τράπεζες.
Για άλλη μια φορά θα επιμένω, γιατί -ποιος ξέρει;- μπορεί να μην αργεί ο καιρός που δεν θα λογοδοτήσουν μόνον εκείνοι που σήμερα κάνουν ότι δεν ακούνε, οι πολιτικοί, αλλά και εκείνοι που είναι διορισμένοι στα διοικητικά συμβούλια των τραπεζών εκ μέρους της Κυβέρνησης, για να υπερασπίζονται τα χρήματα των Ελλήνων πολιτών, που δόθηκαν για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Και ο ομιλών εκ μέρους του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος-πιθανότατα, όμως, και άλλοι- με γραπτές κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις, όπως καλή ώρα σήμερα, τους λέω: Γιατί δεν ζητάτε τα ανέγγυα δάνειά τους να τα εγγυηθούν προσωπικώς οι κύριοι Αρχηγοί, όπως κάνετε με όλους τους Έλληνες; Δεν έχετε ευθύνη; Τώρα, λοιπόν –κοιτάξτε- όχι μόνο δεν ζητάνε εγγυήσεις για όσα είναι στον αέρα τελείως, αλλά και τις εγγυήσεις που έχουν δέχονται να τις εκχωρήσουν.

Ρώτησα και προχθές, θα ρωτήσω και σήμερα εδώ, απ’ αυτό το επίσημο Βήμα της Βουλής, εάν η Πολιτική Άνοιξη είχε δάνεια στις τράπεζες. Όταν διαλύθηκε, τα εξόφλησε; Εάν δεν τα εξόφλησε, ποιος τα πλήρωσε; Δεν νιώθει κανείς την ανάγκη να απαντήσει; «Του Μπάμπη είναι το κρέας;», όπως λέει ο λαός;

Καταθέτω, λοιπόν, αυτά τα έγγραφα για τα Πρακτικά.

(Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής κ. Νικόλαος Νικολόπουλος καταθέτει για τα Πρακτικά τα προαναφερθέντα έγγραφα, τα οποία βρίσκονται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και Πρακτικών της Βουλής)

Παλαιότερα άρθρα: