Νίκος Τόσκας: Τα προβλήματα στα Εξάρχεια θα λυθούν με μέθοδο και σχέδιο

molotof-exarxeia
Διαβάστε επίσης

O αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό Alpha 98,9, αναφερόμενος στα Εξάρχεια, μίλησε για «προβλήματα που έχουν βάση και κοινωνική και σέρνονται πάρα πολλά χρόνια» και γι’ αυτό «δεν λύνονται μέσα σε ένα βράδυ.

Υποστήριξε ότι «ήδη έχουμε κάνει πάρα πολλά πράγματα για την περιοχή των Εξαρχείων, πράγματα που δεν τολμούσαν να κάνουν άλλοι, όπως είναι οι επιχειρήσεις για τα ναρκωτικά και το χτύπημα της αλβανικής μαφίας. Ποια είναι η κατάσταση σήμερα με τα ναρκωτικά και τις ληστείες στα σούπερ μάρκετ στα Εξάρχεια, την ξέρουν αυτοί που ζουν εκεί πέρα. Δε λέω ότι λύθηκαν τα προβλήματα, ξέρουν όμως τη βελτίωση της κατάστασης οι κάτοικοι και προσπαθούμε να τη βελτιώσουμε ακόμα περισσότερο» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός.

Σύμφωνα με τον Νίκο Τόσκα, «τα πράγματα πήγαν πολύ καλά στην επίσκεψη του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών και στη συνέχεια, στη διάρκεια της πορείας, δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα. Για πρώτη φορά εννιά η ώρα το βράδυ είχαν λήξει τα επεισόδια στα Εξάρχεια και στην όλη περιοχή εκτός από τον περίγυρο του Πολυτεχνείου, όπου έληξαν στις δώδεκα το βράδυ».

«Η υπερβολή και τα ψέματα κάνουν καλό στην τηλεόραση, στην τηλεθέαση, βλάπτουν όμως την αλήθεια, βλάπτουν και τον τόπο, άρα να δούμε τα πράγματα στην πραγματική τους διάσταση.»

Ερωτηθείς για τυχόν ευθύνες των πρυτανικών Αρχών, με αφορμή την κατάληψη του κτηρίου Γκίνη που αποδείχτηκε ως το ορμητήριο των κουκουλοφόρων την περασμένη Πέμπτη, ο κ. Τόσκας αρνήθηκε να παίξει «το πινγκ πονγκ τού ποιος ευθύνεται.»

«Τα προβλήματα λύνονται με μέθοδο, με σχέδιο. Από εκεί και πέρα, να αφήσουν τα υποκριτικά, αν θέλουν να συμβάλουν κάποιοι στο να επιλυθούν πράγματι τα προβλήματα στον τόπο. Ποια είναι η κατάσταση τώρα και ποια ήταν πριν δύο χρόνια σε όλες αυτές τις πορείες και σε όλες αυτές τις εκδηλώσεις, πότε υπήρχε μεγαλύτερη ησυχία, πότε καιγόταν η Αθήνα, να αφήσουν αυτά κάποιοι που λένε ότι καιγόταν η Αθήνα με τα μικρά επεισόδια που έγιναν.»

Παλαιότερα άρθρα: