Ντάισελμπλουμ-Μοσκοβισί και το ελληνικό «χρέος» off the record

Jeroen DIJSSELBLOEM
Διαβάστε επίσης

Τη Δευτέρα, αμέσως μετά τη λήξη του Eurogroup (ενός ακόμη που ασχολήθηκε με την Ελλάδα), η συνέντευξη Τύπου είχε μόλις ολοκληρωθεί, οι δημοσιογράφοι είχαν σηκωθεί από τις θέσεις τους, το ίδιο και οι Ντάισελμπλουμ-Μοσκοβισί. Οι τελευταίοι, νομίζοντας πως τα μικρόφωνα ήταν κλειστά, συνέχισαν να μιλούν μεταξύ τους χαλαρά. Να, όμως, που τα μικρόφωνα συνέχισαν να τους καταγράφουν.

Ο Μοσκοβισί ακούγεται να λέει στον ολλανδό υπουργού Οικονομικών: «Νομίζω ότι πυροδότησες ένα τεράστιο ντιμπέιτ για το χρέος, για την ελάφρυνση του χρέους», για να λάβει την αφοπλιστική απάντηση του Ντάισελμπλουμ: «Το έκανα επίτηδες».

Το «χρέος», λοιπόν, δεν ακούστηκε τυχαία!

Η διαρροή της συζήτησης έγινε από το δημοσιογράφο της βρετανικής εφημερίδας Financial Times, Πίτερ Σπίγκελ, ο οποίος ανάρτησε τη συζήτηση στην προσωπική του σελίδα στο Twitter.

Τι ειπώθηκε στη συνέντευξη Τύπου

«Συζητήσαμε την κατάσταση με την Ελλάδα και τα επόμενα βήματα», δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup, αμέσως μετά τη συνεδρίαση της Ευρωομάδας. Αποφασίσαμε να επιστρέψουν οι επικεφαλής των θεσμών στην Ελλάδα, ίσως και αύριο. Εχει υπάρξει αρκετή πρόοδος ώστε να ελπίζουμε σε επιτυχή ολοκλήρωση της αξιολόγησης.»

Πρέπει να γίνει παραπάνω δουλειά και προσπάθεια για να μπορέσουμε να καλύψουμε όλες τις απαιτήσεις που συμφωνήσαμε το καλοκαίρι. «Υπάρχουν κάποια κενά που πρέπει να καλυφθούν και κάποιες μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν».

Παλαιότερα άρθρα: