Ντάισενμπλουμ – Μοσκοβισί ικανοποιημένοι με τις προοπτικές ανάπτυξης για την Ελλάδα

ntaiselmploum
Διαβάστε επίσης

Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ λίγο μετά το πέρας της συνόδου του Συμβουλίου των υπουργών της ευρωζώνης, ανέφερε ότι καλώς εχόντων των πραγμάτων η εκταμίευση της δόσης του ενός δισ. ευρώ θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο, ενώ η περάτωση της αξιολόγησης θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του 2016.

Συγκεκριμένα, ο Γ. Ντάισελμπλουμ ανέφερε ότι το δεύτερο πακέτο των προαπαιτουμένων θα πρέπει να ολοκληρωθεί ως τα μέσα Δεκεμβρίου.

Δήλωσε επίσης ικανοποιημένος από το γεγονός ότι για την ανακεφαλαιοποίηση των τεσσάρων θεσμικών ελληνικών τραπεζών οι ανάγκες είναι σχετικώς περιορισμένες και δεν αναμένεται να υπερβούν τα 5,5 δισ. ευρώ. Σε ότι αφορά τις μικρότερες τράπεζες ανέφερε ότι η διαδικασία αξιολόγησης της πραγματικής κατάστασης θα περατωθεί σύντομα.

Σε σχέση με το Ταμείο ιδιωτικοποιήσεων άφησε να εννοηθεί πως δεδομένου ότι οι ανάγκες για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών είναι μικρότερες ενδέχεται να απαιτηθούν επίσης μικρότερα έσοδα από τη διαδικασία των ιδιωτικοποιήσεων.

Από πλευράς του ο αρμόδιος για τα οικονομικά Επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί τόνισε ότι τα νέα είναι ενθαρρυντικά σε σχέση με τις ανάγκες των θεσμικών τραπεζών, αλλά και σε σχέση με τις προβλέψεις για την ανάπτυξη. Ο Γάλλος Επίτροπος τόνισε ότι το ζητούμενο τώρα είναι η αναμόρφωση του συνταξιοδοτικού συστήματος της χώρας επισημαίνοντας όμως ότι ως τώρα η Ελλάδα έχει δείξει αξιοσημείωτη αποφασιστικότητα στην προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Παλαιότερα άρθρα: