Ο Άδωνις Γεωργιάδης που εκτιμήσαμε…

adonis
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Όμηρος Τσάπαλος

Έπρεπε να περάσουν πέντε χρόνια προκειμένου να δούμε από τον Άδωνι Γεωργιάδη μία στάση που δείχνει ότι έχει την καρδιά αλλά και το τσαγανό του Νεοδημοκράτη που χρειάζεται η παράταξη.

Μετά την κίνηση του Μάκη Βορίδη να στηρίξει τον Απόστολο Τζιτζικώστα σε συνδυασμό με τη συνολική στάση που ο κ. Γεωργιάδης έχει επιδείξει στην προεκλογική του εκστρατεία, πλέον ο Άδωνις δεν είναι εκείνος που ξέραμε.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης στο επίπεδο της δημόσιας εικόνας του μέχρι και πριν την έναρξη της εσωκομματικής προεκλογικής περιόδου, φαινόταν συχνά στη σκιά του κ. Βορίδη. Πολλές φορές μάλιστα ο ίδιος κατηγορήθηκε για ακροδεξιές απόψεις που δεν είχε εκφράσει. Ενώ όμως ο δεύτερος συμπαρατάχθηκε ανοιχτά με τον Απόστολο Τζιτζικώστα, ο Γεωργιάδης δήλωνε ότι ταυτίζεται και στηρίζει απόλυτα τις θέσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη, όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις και την οικονομική πολιτική. Έδειχνε δηλαδή ότι πέραν από προσωπικές διαδρομές και πολιτικές ατζέντες αυτός που πρέπει οπωσδήποτε να νικήσει την Κυριακή, είναι η Νέα Δημοκρατία.

Στην διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, δεν επέλεξε τη σύγκρουση με τους συνυποψηφίους του, αλλά αυτό που τόνισε πάνω από όλα ήταν η επιτακτική ανάγκη για ουσιαστική ενότητα και συστράτευση με γνώμονα στις αρχές και αξίες της παράταξης.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης για πολλούς νεοδημοκράτες ήταν μέχρι χθες ξένος για τη Νέα Δημοκρατία, όσο σκληρό και αν ακούγεται αυτό. Σήμερα ο ίδιος άνθρωπος είναι πολύ πιο νεοδημοκράτης από άλλους και έτοιμος να δώσει στην παράταξη τη δύναμη που απαιτείται από όλους προκειμένου να καταστεί ουσιαστική αντιπολίτευση.

Μετά από όλα αυτά, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα την Κυριακή, είναι βέβαιο ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης θα έχει καταταγεί ανάμεσα στους νικητές.

Παλαιότερα άρθρα: