Ο ακήρυχτος πόλεμος της Χαλκιδικής

skouries-xalkidikis
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Γιάννης Νικήτας

Όπως αναφέρει ο ΣΚΑΙ άγνωστοι πυρπόλησαν αυτοκίνητο εργαζομένου των μεταλλείων χρυσού στα Νέα Ρόδα Χαλκιδικής, το οποίο κάηκε ολοσχερώς. Ο συγκεκριμένος εργαζόμενος είχε προ ημερών τοποθετηθεί υπέρ της επένδυσης στις Σκουριές, μιλώντας στην κάμερα του ΣΚΑΪ και όπως καταγγέλει, έχει έκτοτε δεχθεί απειλές και ρατσιστική συμπεριφορά, έχοντας παράλληλα υποβάλει μήνυση. Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν πρέπει να μας προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση αφού αναλόγου χαρακτήρα περιστατικά συμβαίνουν συνεχώς. Είναι γεγονός πως οι εργαζόμενοι της εταιρείας «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ» δέχονται συνεχείς επιθέσεις με κίνδυνο τη σωματική τους ακεραιότητα.

Είναι έρμαια στα χέρια όσων διαφωνούν με την επένδυση. Τους επιτίθενται λεκτικά, τους χτυπούν σωματικά με καρτέρια θανάτου, δεν διστάζουν να απειλούν τις οικογένειες τους ή ακόμα και να καταστρέφουν τις περιουσίες τους. Κι όλα αυτά επειδή οι εργαζόμενοι δουλεύουν για την εξασφάλιση ενός μεροκάματου που συμβάλει στην ανάπτυξη της χώρας και της περιοχής. Το ζήτημα όμως είναι ποια στάση κρατάει το κράτος, η επίσημη ελληνική κυβέρνηση η οποία καρκινοβατεί μεταξύ επικίνδυνων ιδεοληψιών παρά το γεγονός πως οι κάτοικοι των χωριών της Χαλκιδικής και ειδικότερα της περιοχής θέλουν την επένδυση. Η «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ» με την επένδυση της συμβάλει στην ανάπτυξη τόσο της τοπικής κοινωνία όσο και της χώρας μέσα από μια στρατηγικού χαρακτήρα επένδυση. Κι όλα αυτά τη στιγμή που το Συμβούλιο της Επικρατείας με απόφαση του τίθεται υπέρ της επένδυσης θωρακίζοντας νομικά την υπόσταση της. Κι όμως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ γράφει τις αποφάσεις των δικαστηρίων στα παλαιότερα των υποδημάτων.

Όταν η χώρα αγωνίζεται να προσελκύσει επενδύσεις η κυβέρνηση αντί να τις προστατέψει με τη στάση της, τις διώχνει. Ακόμα χειρότερα δεν έχει ξεκαθαρίσει επακριβώς τη θέση της παρά μόνο κρατάει μια ουδέτερη στάση δίχως να παίρνει ευθείες θέσεις. Ακριβώς, το ίδιο κάνει και ο Δήμαρχος του Δήμου Αριστοτέλη. Όμως για να επανέλθουμε στο αρχικό μας ζήτημα η έννομη τάξη διασφαλίζεται μέσα από την τήρηση της κείμενης νομοθεσίας. Η Ελληνική Αστυνομία και η Δικαιοσύνη έχει ηθικό και νομικό χρέος να προστατέψει μια επένδυση που δημιουργεί διαρκώς θέσεις εργασίας και συνεισφέρει στην εθνική οικονομία με τεράστια οφέλη.

Παλαιότερα άρθρα: