Ο Αλέξης Τσίπρας σπάει την κοινή γραμμή των Ηγετών του ΝΑΤΟ για τη Ρωσία

tsip_pout
Διαβάστε επίσης

Στη διάρκεια του δείπνου των ηγετών του ΝΑΤΟ για την ανάγκη να σταλεί ένα ισχυρό μήνυμα προς τη Ρωσία για τη θέση της ανατολικής Ευρώπης στην ευρωατλαντική συμμαχία, ο Αλέξης Τσίπρας «έσπασε» αυτήν την κοινή γραμμή και ζήτησε συνεργασία με τον Βλαντιμίρ Πούτιν. Η θέση του αυτή προκάλεσε την αντίδραση του Μπαράκ Ομπάμα.

Οι Financial Times σημειώνουν: «Οι ηγέτες του ΝΑΤΟ κάθισαν για το δείπνο στο προεδρικό μέγαρο της Βαρσοβίας την Παρασκευή, ολοκληρώνοντας μια ημέρα σκληρών διαπραγματεύσεων για τη Ρωσία και την ανάγκη να σταλεί ένα ισχυρό σήμα στο Κρεμλίνο για την θέση της Ανατολικής Ευρώπης στην «αγκαλιά» της Ευρωατλαντικής Συμμαχίας.

»Ο ένας μετά τον άλλον οι ηγέτες της ισχυρότερης στρατιωτικής συμμαχίας του κόσμου επανέλαβαν τις προσεκτικά εκφρασμένες δεσμεύσεις για ενότητα –μέχρι που μίλησε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

»Ο κ. Τσίπρας, σε αντίθεση με τους άλλους, είπε ότι ήρθε η ώρα να σταματήσει η αντιπαράθεση με τη Ρωσία. Υπό τους ίδιους αστραφτερούς πολυελαίους που φώτισαν την υπογραφή του Συμφώνου της Βαρσοβίας πριν από 61 χρόνια, έσπασε την επίσημη γραμμή και υποστήριξε πως πρέπει να υπάρξει συνεργασία με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Τη θέση του έκοψε γρήγορα ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα».

Παλαιότερα άρθρα: