Ο Αλεξιάδης διέψευσε τον εαυτό του για την αλλαγή συντελεστών για το 2015

trufonas-aleksiadis-arxeio
Διαβάστε επίσης

Μία ημέρα μετά την ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Τρύφωνος Αλεξιάδη για την επιβολή αλλαγών στους φορολογικούς συντελεστές για τα εισοδήματα του 2015, ο ίδιος διέψευσε ότι θα γίνουν αλλαγές, σημειώνοντας παράλληλα ότι εν τέλει θα γίνουν μικρές αλλαγές για το 2015, ωστόσο χωρίς αναδρομικούς φόρους.

«Αυτό που σχεδιάζουμε είναι μικρές αλλαγές στα θέματα των φορολογικών δηλώσεων… Αναδρομική αύξηση δεν υπάρχει ούτε στον σχεδιασμό, ούτε οπουδήποτε αλλού στο μυαλό μας», είπε στον ραδιοσταθμό Real ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

«Είναι ψέματα» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών «αυτά που λένε ότι αυξάνουμε τους φόρους για τα φετινά εισοδήματα, βάζουμε αναδρομικούς φόρους, έρχονται νέοι φόροι και μια σειρά από αναδημοσιεύσεις τέτοιες που καταλαβαίνω πολιτικά γιατί γίνονται, αλλά είναι ψέματα».

«Δεν έχουμε στα μανίκια κρυφούς άσους να βγάλουμε και όπως είπα με σαφήνεια το Σάββατο, για το 2015 θα έχουμε πολύ μικρές αλλαγές στη φορολογική μας δήλωση, έρχονται τις επόμενες μέρες στη Βουλή» πρόσθεσε ο κ. Αλεξιάδης.

Στο ερώτημα αν στα εισοδήματα του 2015 θα αυξηθούν οι συντελεστές, απάντησε ότι «δεν σχεδιάζει καμία υπηρεσία στο υπουργείο Οικονομικών, αυτή τη στιγμή, κάτι τέτοιο… Αυτό που σχεδιάζουμε είναι μικρές αλλαγές στα θέματα των φορολογικών δηλώσεων, γιατί πρέπει να κλείσουν αυτές οι αλλαγές άμεσα και να προετοιμαστούν οι φορολογικές δηλώσεις νωρίς».

με πληροφορίες από ΣΚΑΙ

Παλαιότερα άρθρα: