Ο ανασχηματισμός έφερε «μουρμούρες» στον ΣΥΡΙΖΑ

megaro_maximou
Διαβάστε επίσης

Η τοποθέτηση ακόμη δύο στελεχών που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ στο υπουργικό συμβούλιο, προκαλεί μουρμούρες και γκρίνιες στις τάξεις του κυβερνώντος κόμματος.

Πριν καν ορκισθούν οι Θάνος Μωραΐτης και του Άγγελος Τόλκας, υπάρχουν δηλώσεις και δημοσιεύματα που εκφράζουν αντιρρήσεις για την απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Το βαρύ κλίμα που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τον ανασχηματισμό επιβεβαιώνεται και από την κριτική του διευθυντή της «Αυγής» που μετείχε μέχρι πρότινος στον στενό πυρήνα συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα. «Αύξηση των πασόκων κατά δύο μονάδες παρουσίασε η κυβέρνηση μετά την επιτυχή έξοδο στις αγορές και τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων. Ήδη η Moody’s μας αναβάθμισε από ΠΑΣΟΚ ΒΒ σε ΠΑΣΟΚ ΒΒ+», αναφέρει στο άρθρο του στην εφημερίδα ο Άγγελος Τσέκερης.

Τις απόψεις του διευθυντής της «Αυγής» συμμερίζεται απόλυτα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης, ο οποίος αναπαρήγαγε με ανάρτηση του στο twitter την σκληρή κριτική για την ένταξη των πρώην υπουργών του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση.

Την σκυτάλη των αντιδρώντων στον ΣΥΡΙΖΑ πήρε ένας «πασοκογενής», ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ο οποίος δεν έκρυψε την ενόχληση του για τα όσα έλεγαν στο πρόσφατο παρελθόν τα δύο νέα κυβερνητικά στελέχη που γνωρίζει αρκετά καλά την περίοδο που και ο ίδιος υψηλόβαθμο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ.

«Εγώ δεν θα πήγαινα στον ΣΥΡΙΖΑ αν είχα πει αυτά που έχει πει ο ίδιος» παράλληλα τόνισε με νόημα πως «ο καθένας πριν μιλήσει πρέπει να βουτάει τη γλώσσα στο μυαλό του». Άλλωστε είναι γνωστή εδώ και χρόνια η κόντρα του Παναγιώτη Κουρουμπλή με τον Θάνο Μωραΐτη, καθώς και οι δύο εκλεγόντουσαν με το ΠΑΣΟΚ στην Αιτωλοακαρνανία.

Σκληρή γλώσσα από τους «53»

Η αύξηση των προσώπων που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν και την αντίδραση της ομάδας των 53, καθώς σε άρθρο του ένα από τα υψηλόβαθμα στελέχη, ο Παύλος Κλαυδιανός ζητά την άμεση σύγκλιση της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος.

Στο άρθρο του αναφέρει ότι η υπουργοποίηση δύο κεντρικών στελεχών τού ΠΑΣΟΚ δημιουργεί σειρά ερωτημάτων, καθώς έως λίγους μήνες πριν είχαν υπεύθυνες θέσεις στο ΚΙΝ.ΑΛ και δεν μοιάζει με όλες τις προηγούμενες, χαρακτηρίζοντας μάλιστα τη συγκεκριμένη επιλογή ως «το λιγότερο λάθος» που δίνει έδαφος στην υπονόμευση της κυβέρνησης.

Παλαιότερα άρθρα:

Σχολιάστε