Ο Αριστείδης Μπαλτάς στο RP: «Συμφωνία και ότι να’ναι η λογική της ΝΔ»

baltas
Διαβάστε επίσης

Συνέντευξη στο RP παραχώρησε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια Αττικής και πρώην Υπουργός Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Αριστείδης Μπαλτάς.

Ως προς τις προτεραιότητες του ΣΥΡΙΖΑ στον τομέα της παιδείας, τονίζει την ανάγκη της μεταρρύθμισης του συστήματος επαγγελματικής εκπαίδευσης και μαθητείας αλλά και της διδασκαλίας ξένων γλωσσών στο γυμνάσιο και στο λύκειο. Παράλληλα, επισημαίνει την ανάγκη επέκτασης των σχέσεων ελληνικών πανεπιστημίων και ερευνητικών κέντρων με τα αντίστοιχα του εξωτερικού ώστε να μπούμε στον δρόμο της καινοτομίας.

Ως προς τις μετεκλογικές συνεργασίες ο κ. Μπαλτάς αποκλείει συνεργασία με την ΝΔ καθώς, όπως επισημαίνει, τα δείγματα γραφής του κόμματος είναι στη λογική: «φέρτε μου μία συμφωνία και ότι να’ναι». Υπογραμμίζει άλλωστε πως οι πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές φτιάχνουν πολιτική αστάθεια και όχι σταθερότητα.

Τέλος, αναφορικά με το 3ο μνημόνιο, αναφέρει πως είναι καλύτερο από το τελεσίγραφο ενώ αναφέρει χαρακτηριστικά πως «εναπόκειται σε μας να μην υποταχθούμε» σε αυτό αφού στόχος είναι ένα ευρύτερο πρόγραμμα.

Παλαιότερα άρθρα: