Ο… άσεμνος κύριος Βαρουφάκης

gianis-varoufakis-570
Διαβάστε επίσης

Γράφει η Αλκυόνη Χριστοδουλάκη

Αχ … αυτό το πολυσυζητημένο βίντεο του κύριου Βαρουφάκη όπου φαίνεται να κάνει άσεμνη χειρονομία με παραλήπτες τους Γερμανούς! Φωνάξτε το Χαρδαβέλλα να λύσει αυτό το υπερφυσικό φαινόμενο, είναι το βίντεο ψεύτικο, είναι αληθινό, κανείς δε θα μάθει ποτέ μάλλον, καθώς όπως φαίνεται, όσοι ειδικοί κι αν το εξετάσουν και καταλήξουν στη γνησιότητά του, ο υπουργός μας θα επιμένει στην πρώτη του απάντηση, την οποία έδωσε όταν πιάστηκε στον ύπνο σε ξένο τηλεοπτικό κανάλι μεγάλης θεαματικότητας.

Κύριε Υπουργέ Οικονομικών της ένδοξης χώρας μας, όταν γυρίστηκε αυτό το βίντεο ήσασταν ένας οικονομολόγος, ένας απλός άνθρωπος που άφησε τον εαυτό του ελεύθερο σε μια ομιλία και στη ροή του λόγου έκανε μια χειρονομία! Δεν εκπροσωπούσατε λαό, δεν εκπροσωπούσατε όλη την ιστορία και τον πολιτισμό μιας χωράς που έχει δώσει στον παγκόσμιο πολιτισμό τόσα πολλά. Θα σας δίναμε το συγχωροχάρτι για αυτό και θα μας βρίσκατε πιθανότατα και στο πλευρό σας για την ειλικρίνεια και την αυθεντικότητά σας . Έχετε φροντίσει μέσω των αμέτρητων συνεντεύξεων και τηλεοπτικών σας εμφανίσεων να μας βοηθήσετε να σχηματίσουμε μια γνώμη για την ιδιοσυγκρασία σας.

Όμως σήμερα, είστε πλέον εκπρόσωπος όλων των ψηφοφόρων σας και όλης της χώρας, όταν ψεύδεστε στιγματίζετε τον κάθε Έλληνα! Καταλαβαίνω ότι μείνατε στήλη άλατος  τη στιγμή που ερωτηθήκατε για το βίντεο, ήταν άλλωστε εμφανής η αμηχανία σας, αλλά αναρωτηθείτε, όταν η πρώτη σας αντίδραση είναι αναληθής, τι εικόνα στέλνει αυτό για τους πολίτες που οφείλετε να προασπίζετε;

Δεν είναι πολύ ευχάριστο να υποτιμάτε τη νοημοσύνη κανενός. Μια φωτογραφία εύκολα μοντάρεται, ένα βίντεο λίγο πιο δύσκολα, κι αν κάποιος διαβάσει και τα χείλη σας φαίνεται εύκολα τι λέτε. Βέβαια μπορεί στην τελευταία περίπτωση να ισχύει η έκφραση “βάζεις  λόγια στο στόμα μου”. Αν σας την έστησαν τόσο ύπουλα, αν κάποιος τόλμησε στο βίντεο να βάλει τόσο απροκάλυπτα τα λόγια αυτά τόσο περίτεχνα στο στόμα σας, ξεκινάμε μαζί αγώνα κατά της απάτης αυτής, από αύριο κιόλας στα δικαστήρια!

Μακάρι να σφάλλω, μακάρι αύριο ένας έφηβος χάκερ, διάνοια της τεχνολογίας να αποδείξει ότι το βίντεο είναι πράγματι παραποιημένο και να τον υποδεχτεί η χώρα με κόκκινα χαλιά ,πάνω στη μηχανή του Γιάννη Βαρουφάκη να σχίζουν τους αιθέρες της αλήθειας… Μέχρι τότε όμως επιτρέψτε μας να είμαστε λίγο επιφυλακτικοί. Κι όπως πολύ σωστά έλεγε ο M.Twain “Η βασική διαφορά μεταξύ μιας γάτας και ενός ψέματος είναι ότι η γάτα έχει μόνο εννιά ζωές”.

Παλαιότερα άρθρα: