Ο Βαρουφάκης απαντά στον Όζμπορν: «Καλύτερα να μασάς παρά να μιλάς»

varoufakis
Διαβάστε επίσης

Κόντρα με σκληρές δηλώσεις έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον πρώην Έλληνα υπουργό οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και τον βρετανό υπουργό οικονομικών Τζορτζ Όσμπορν μετά την προκλητική δήλωση του δεύτερου ότι οι εργατικοί προσέλαβαν ως σύμβουλο το Βαρουφάκη γιατί ο Μίκυ Μάους ήταν απασχολημένος.

Ο Βαρουφάκης απάντησε ότι ο βρετανός υπουργός Οικονομικών αποτελεί βαρύ περιστατικό της ασθένειας «βάζω το πόδι στο στόμα», έκφραση που σε ελεύθερη απόδοση μεταφράζεται ως «καλύτερα να μασάει παρά να μιλάει», προσθέτοντας ότι τα σκωπτικά σχόλια στο Κοινοβούλιο δεν βοηθούν.

Την Τετάρτη, ο Τζόρτζ Όσμπορν, επιχείρησε να γελοιοποιήσει την είδηση ότι ο κ. Βαρουφάκης έχει αναλάβει ρόλο συμβούλου στο Εργατικό Κόμμα, λέγοντας ότι «ο Βαρουφάκης επιστρατεύθηκε επειδή ο Μάο είναι νεκρός και ο Μίκυ Μάους είναι απασχολημένος».

Απαντώντας, ο Γιάνης Βαρουφάκης δήλωσε στο CNBC ότι η περίπτωση του Όσμπορν ανήκει στις βαριές περιπτώσεις «βάζω το πόδι στο στόμα».

«Όταν ο Τζόρτζ Όσμπορν έρχεται και με κοροϊδεύει, προφανώς επιχαίροντας για το γεγονός ότι είμαι ένας ηττημένος υπουργός Οικονομικών, ναι, είμαι ηττημένος υπουργός Οικονομικών, αλλά από τα χέρια ποιού; Από την σιδερένια γροθιά μιας Ευρωπαϊκής Ένωσης που αποφάσισε να μας προκαλέσει ασφυξία χρησιμοποιώντας τις κλειστές τράπεζες προκειμένου να μας επιβάλει άλλη μια τακτική διάσωσης «επεκτείνω και υποκρίνομαι». Ο βρετανικός λαός το γνωρίζει αυτό.»

«Πιστεύει στα αλήθεια ο Τζόρτζ Όσμπορν ότι κοροϊδεύοντας με προσφέρει κάτι στον εαυτό του και στην τάξη των διανοούμενων; Δεν νομίζω.»

Ο κ. Βαρουφάκης ξεκαθάρισε ότι δεν έχει επίσημο ρόλο στο κόμμα των Εργατικών ενώ πρόσθεσε ότι «συνομιλεί με όλους» με στόχο να βρεθεί κοινός τόπος κι ένα «κοινό πρόγραμμα ώστε να σταματήσει αυτή η κατρακύλα στην άβυσσο», στην Ευρώπη.

Στην ερώτηση αν πληρώνεται από το Εργατικό Κόμμα, ο κ. Βαρουφάκης απάντησε: «Φυσικά όχι. Δεν έχω τέτοιου είδους επαφές με κανένα, πόσο μάλλον με τον Τζέρεμι Κόρμπιν και το Εργατικό Κόμμα».
με πληροφορίες από cnn.gr

Παλαιότερα άρθρα: