Ο Βαρουφάκης ξεσκεπάζει τις φθηνές προβοκάτσιες. Διαψεύδει την «είδηση» της επιστροφής του εγγράφου

varoufakis-bullying
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Ο Υπουργός Οικονομικών διαψεύδει την είδηση που με μεγάλη ικανοποίηση διάφορα ξένα και ελληνικά μέσα ανακύκλωναν από την πρώτη στιγμή που έσκασε, αναφορικά με την υποτιθέμενη επιστροφή του εγγράφου με τις νέες προτάσεις της ελληνικής πλευράς που έφερε την υπογραφή του.

Δύο ψέματα υποδεικνύει ο υπουργός μέσω twitter. Ψέμα #1: Το έγγραφο επεστράφη (δεν επεστράφη ποτέ). Και Ψέμα #2: Επεστράφη επειδή έφερε την υπογραφή μου (έφερε την υπογραφή του πρωθυπουργού).

Η δήλωση του Γερούν Ντάισενμπλουμ μετά το eurogroup φαίνεται πως υποστηρίζει την εκδοχή του υπουργού. Ο πρόεδρος του Eurogroup εξήγησε ότι η ελληνική πλευρά έστειλε στους πιστωτές δυο κείμενα, ένα το βράδυ της Κυριακής και ένα το πρωί της Δευτέρας, και σημείωσε πως εξ όσων γνωρίζει δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές μεταξύ τους.

Λεπτομέρειες ίσως πει κάποιος. Όμως πρόκειται για πολύ σοβαρή ένδειξη του πολύ χαμηλού επιπέδου πολιτικών πρακτικών που εφαρμόζονται πλέον στην Ευρώπη. Οι ειδήσεις δεν γεννιούνται από μόνες τους. Διαρρέουν ως πληροφορίες από ανθρώπους που συχνά κρατούν την ανωνυμία τους. Την ίδια στιγμή όμως ευθύνη φέρουν και οι δημοσιογράφοι για το κατά πόσο εμπιστεύονται αξιωματούχους που κάνουν φθηνή και χυδαία προβοκάτσια ακόμη και την ύστατη στιγμή, την πιο κρίσιμη φάση των διαπραγματεύσεων με την Ελλάδα.

Ίσως κάποιος αναρωτηθεί γιατί να πιστέψουμε τον υπουργό και όχι την αρχική είδηση. Πολύ απλά γιατί η είδηση είναι ανώνυμη ενώ η διάψευση είναι επώνυμη και χωρίς να έχει υπάρξει η οποιαδήποτε αντίδραση.

Προσπαθούν να μειώσουν το κύρος της ελληνικής κυβέρνησης με κάθε τρόπο τη στιγμή μάλιστα που κοινοτικός αξιωματούχος μετέφερε σε δημοσιογράφο του real fm ότι η ελληνική πρόταση ήταν ό,τι αρτιότερο τεχνικά, δουλεμένο και υπολογισμένο είχαν δεχθεί ποτέ από την Ελλάδα, όπως μετέφερε ο ρεπόρτερ εχθές στο μεσημεριανό μαγκαζίνο του ραδιφώνου.

Παλαιότερα άρθρα: