Ο «Βηματοδότης», ο Καρατζαφέρης και οι πιέσεις για τις τορπίλες

meimarakis-mega-2011
Διαβάστε επίσης

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΠΙΕΖΕ ΤΟΝ ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ

Μια αποκαλυπτική πτυχή του θέματος των εξοπλισμών σε σχέση με τον Γ. Καρατζαφέρη αποκαλύπτει σήμερα ο «Βηματοδότης» στο ηλεκτρονικό tovima.gr. Αντιγράφουμε ολόκληρο το δημοσίευμα. : Σε μία από τις συχνές (κατ” ιδίαν) συναντήσεις που είχε ο…
Γ. Καρατζαφέρης με τον πρώην υπουργό Αμυνας (και σημερινό Πρόεδρο της Βουλής) Ευ. Μεϊμαράκη, τότε που τον πίεζε να υπογράψει τις συμβάσεις για τα εξοπλιστικά και κυρίως τη σύμβαση με τα υποβρύχια, ξαφνικά ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ έθεσε θέμα προμήθειας… τορπιλών: «Μα πώς να αγοράσουμε τορπίλες τη στιγμή που τα υποβρύχια δεν τα έχουμε παραλάβει…» του είπε ο κ. Μεϊμαράκης. Ο κ. Καρατζαφέρης όμως επέμεινε λέγοντας πως δεν μπορεί να αφήσει… άοπλο το υποβρύχιο και εν συνεχεία, ως εκ διά μαγείας, κατατέθηκε και ερώτηση στη Βουλή γιατί η κυβέρνηση δεν αγοράζει τορπίλες σε υποβρύχια που δεν είχαν καν παραληφθεί.

Το καλύτερο όμως σας το άφησα για το τέλος. Γιατί οι πιέσεις του κ. Καρατζαφέρη ήταν τόσο μεγάλες για την παραλαβή των υποβρυχίων που ζήτησε και τον λόγο που η κυβέρνηση δεν τα παραλαμβάνει. Οταν ο κ. Μεϊμαράκης του είπε ότι διαπιστώθηκε πως το υποβρύχιο… γέρνει και ότι μία ελληνογερμανική επιτροπή προσπαθεί να λύσει το πρόβλημα, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ με το γνωστό ύφος του τού είπε να τα παραλάβει, αφού οι Γερμανοί δέχονται να τοποθετήσουν στα πτερύγια του υποβρυχίου έναν πρόσθετο άξονα: «Ακου να δεις, Γιώργο, πληρώσαμε 150 εκατ. επιπλέον για να είναι τα υποβρύχια stealth, δηλαδή αόρατα από τα ραντάρ. Αν τοποθετήσουν αυτόν τον άξονα δεν θα είναι αόρατα, μπορεί να μη γέρνουν, αλλά δεν θα είναι αόρατα». Οπως λεγόταν τότε ο κ. Καρατζαφέρης επέμενε στην παραλαβή των υποβρυχίων και τότε ο κ. Μεϊμαράκης του είπε: «Αν τα παραλάβουμε τώρα, θα πρέπει να μας αφαιρέσουν οι Γερμανοί τα 150 εκατ. ευρώ που τους δώσαμε για τα stealth». Ο κ. Καρατζαφέρης έφυγε για να σκεφθεί, όπως είπε τότε.

Παλαιότερα άρθρα: