Ο Ερντογάν θέλει να «εξολοθρεύσει» το PKK

erdogan_anoixan_oi_kalpes_826760752
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έστειλε μήνυμα πολέμου προς το PKK και τους κούρδους υποστηριχτές του ότι θα συνεχίσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον τους «έως ότου να μην απομείνει ούτε ένας τρομοκράτης. «Θα συνεχίσουμε τη μάχη μας μέχρι να παραδώσουν τα όπλα (…) και να μην απομείνει ούτε ένας τρομοκράτης εντός της τουρκικής επικράτειας», προειδοποίησε ο Ερντογάν σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.

Στο ίδιο διάγγελμα ανακοίνωσε ότι οι αεροπορικές επιδρομές που επιχειρεί η τουρκική αεροπορία εναντίον στρατιωτικών στόχων των κούρδων μαχητών του Εργατικού Κουρδικού Κόμματος έχουν προκαλέσει σοβαρά πλήγματα.

«Εμείς διεξάγουμε επίσης αποτελεσματικές επιχειρήσεις εναντίον του Ντάες (σ.σ. αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους) που απειλεί την ασφάλειά μας» τόνισε επίσης ενώ συμπλήρωσε ότι «Δεν κάνουμε διαχωρισμούς μεταξύ των τρομοκρατικών οργανώσεων. Ανεξαρτήτως του σκοπού της, μια τρομοκρατική οργάνωση είναι για εμάς μια τρομοκρατική οργάνωση».

Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρθηκε και στις ειρηνευτικές συνομιλίες με το PKK για τις οποίες ανέφερε ότι έχουν παγώσει. «Δυστυχώς δεν κατανόησαν ό,τι έγινε» για εκείνους, «η διαδικασία διευθέτησης τώρα έχει παγώσει» είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η υποκρισία του Τούρκου ηγέτη δεν έχει όρια. Οδήγησε σε ναυάγιο τις ειρηνευτικές συνομιλίες αποδεικνύοντας ότι η συμμετοχή στον διάλογος της τουρκικής κυβέρνησης ήταν προσχηματικός, γιατί δεν μπορεί να αποτελούν τρομοκρατικά αιτήματα τα αιτήματα μίας εθνικής μειονότητας που ζητά να μπορεί να διδάσκεται τη μητρική της γλώσσα. Σήμερα λοιπόν συμμετέχοντας στον πόλεμο κατά του ISIS, μετά την εγκληματική απάθεια της τουρκικής κυβέρνησης και τα εκατοντάδες θύματα κούρδων μαχητών που κρατούσαν τον ISIS μακριά από την Τουρκία, με προφανή σκοπό να στρέψει τα πυρά της και κατά των Κούρδων, κουνά το δάκτυλο προς τους τρομοκράτες και αναφέρει ότι δεν κάνει διαχωρισμούς. Ανάμεσα σε τούρκους πολίτες είναι αρκετά διαδεδομένη η αντίληψη ότι η κυβέρνησή τους συνεργαζόταν με τους αδίστακτους δολοφόνους του Ισλαμικού Κράτους και σήμερα ο Ερντογάν κουνά το δάκτυλο στους Κούρδους και τους λέει ότι «δεν κατάλαβαν» ό,τι έκανε για αυτούς. Το παιχνίδι της τουρκικής κυβέρνησης είναι πολύ επικίνδυνο για τη Μέση Ανατολή αλλά και για την Ανατολική Μεσόγειο και η υποστήριξη των αμερικανών στην τουρκική ατζέντα εξολόθρευσης των κούρδων δίνει και στις ΗΠΑ μερίδιο ευθύνης για την επιδείνωση της κατάστασης.

Παλαιότερα άρθρα: