Ο Φίλης «ξαναχτυπά», τί γίνεται με θρησκευτικά και ολοήμερο σχολείο;

filhs
Διαβάστε επίσης

Λίγες ημέρες πριν την έναρξη των Πανελληνίων Εξετάσεων και με αφορμή το θέμα του ολοήμερου σχολείου, ο υπουργός παιδείας Νίκος Φίλης στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ κλήθηκε να απαντήσει στην κόντρα που έχει προκύψει με την εκκλησία για το θέμα των θρησκευτικών αλλά και τις κατηγορίες εναντίον του στο θέμα του ολοήμερου σχολείου.

«Τα θρηκευτικά δεν εξαφανίζοται, διότι, όπως ξέρετε, προστατεύονται από το ιερό πνεύμα του μαθήματος. Πώς θα εξαφανιστούν; Μην γίνεστε βλάσημοι τώρα. Η γεωγραφία, η Φυσική, η Χημεία, η Βιολογία, μια σωρεία μαθημάτων, δεν υπάρχουν σε όλες τις τάξεις. Τα θρησκευτικά υπάρχουν!», φέρεται να δήλωσε ο υπουργός.

Σε ό,τι αφορά στα ολοήμερα, «πονοκέφαλο» προκαλεί η κατάργηση της πρωινής ζώνης (7-8) που σημαίνει ότι όποιος εργάζεται θα πρέπει ή να παίρνει το παιδί στη δουλειά ή να εργάζεται μεταξύ 8-1. Η υπουργική απόφαση όριζε ότι δικαίωμα συμμετοχής στα ολοήμερα σχολεία θα έχουν τα παιδιά των οποίων και οι δυο γονείς εργάζονται, απόφαση που στην Ελλάδα της ανεργίας, αυτόματα άφηνε εκτός χιλιάδες οικογένειες.

Ο κ. Φίλης μετά τις έντονες αντιδράσεις τόνισε: «Για πρώτη φορά ιδρύουμε ένα ενιαίου τύπου ολοήμερο σχολείο σε όλη τη χώρα. Δηλαδή, όλα τα παιδιά και όχι συγκεκριμένα όπως συνέβαινε πριν», είπε περιγράφοντας τα μαθήματα που «θα εμπλουτίσουν το δημόσιο σχολείο», όπως ξένες γλώσσες και θεατρική αγωγή, ενώ υποστηρίζοντας την αλλαγή, επικαλέστηκε μελέτες που δείχνουν ότι, «δεν κάνει καλό στα παιδιά να μένουν επτά ώρες σε αίθουσες που συχνά δεν είναι λειτουργικές».

Παλαιότερα άρθρα: