Ο φόνος παραγράφεται, η κλήση όχι!

fonos
Διαβάστε επίσης

Γράφει η Αλκυόνη Χριστοδουλάκη

Ασυγκίνητο φαίνεται ότι αφήνει το κράτος μας η θύελλα των πλειστηριασμών, των κατασχέσεων, της πείνας και της εξαθλίωσης του ελληνικού λαού. Η εφορία, η βασίλισσα του “δημοκρατικού” πολιτεύματός μας, έχει γίνει ο χειρότερος εφιάλτης του κάθε πολίτη και με τη συνεχώς ανανεωμένη γκαρνταρόμπα της και τον αγαπημένο της φίλο, ΕΝΦΙΑ, αλωνίζει με το κεφάλι ψηλά κι όλο μαζεύει και μαζεύει το αίμα των ταλαίπωρων Ελλήνων. Λέει δηλαδή ο οικογενειάρχης ότι βλέποντας φάκελο από την εφορία ελπίζει να έχει μέσα άνθρακα μπας και τη γλιτώσει!

Και τι δεν έχουν δει τα ματάκια μας! Εδώ δεν έχουμε να βάλουμε μια μπουκιά στο στόμα μας κι εφορία επιβάλει υπέρογκα ποσά προστίμων στον βιοπαλαιστή ,που καθυστέρησε το χαράτσι του ξενοίκιαστου σπιτιού που κληρονόμησε από τον πατερούλη του που δούλευε μια ζωή για αυτό το κράτος που τώρα του δίνει σύνταξη 300 ευρώ! Όλη αυτή η τοκογλυφική διαδικασία που ακολουθεί η νομοθεσία της εφορίας, θα μπορούσε, για πιο γρήγορα αποτελέσματα να αλλάξει λίγο τακτική. Αντί να αναγκάζονται όλοι οι μεροκαματιάρηδες, άνεργοι, άρρωστοι, ηλικιωμένοι και πάσης καταστάσεως πολίτες αυτής της χώρας, να ξημεροβραδιάζονται στα σκαλιά της εκάστοτε ΔΟΥ , σκεπτόμενοι σε ποίο βούρκο θα τους οδηγήσει αυτή η επίσκεψη, να ορίσουν βρε αδερφέ ένα χρονοδιάγραμμα Τρίτες και Πέμπτες στις 10 το πρωί, οι 100 πρώτοι που θα μπαίνουν να έχουν σίγουρο κρεβάτι στο κοντινότερο νοσοκομείο για το εγκεφαλικό που παθαίνουν μπροστά την υπάλληλο του ταμείου. Έτσι, σαν κίνηση καλής θέλησης, να γίνουν λίγο πιο ανθρώπινα τα πράγματα!

Θα πληρώσουμε κύριοι, θα σας τα δώσουμε όλα, κι αυτά που ακόμα δεν έχουμε θα σας τα δώσουμε, να δούμε στο τέλος που θα τα ξοδέψετε! Εμείς κομμάτια να γίνουμε αν είναι να περάσετε εσείς καλά τη ζωούλα σας…

Θα κλείσω με το εξής απίθανο περιστατικό που άκουσα προ ημερών. Έστειλε η καλή εφορία σε άνεργη νοικοκυρά χαρτί για ληξιπρόθεσμο χρέος 60 ευρώ από κλήση για παράνομο παρκάρισμα του 2002! 12 χρόνια μετά! Είμαστε δηλαδή στη χώρα όπου ο φόνος παραγράφεται στα 20 χρόνια, αλλά αλίμονο μας αν τη νύχτα του φόνου παρκάραμε παράνομα! Βοήθειά μας….

Παλαιότερα άρθρα: