Ο Ιησούς είχε γιο;

B8A98408A3D4B4D3DE83C22B45E76DD6
Διαβάστε επίσης

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί ο ισχυρισμός ενός γεωλόγου από το Ισραήλ, πως έχει αποδείξεις για την ύπαρξη και την αυθεντικότητα ενός οικογενειακού τάφου στην Ιερουσαλήμ που ανήκει στον Ιησού Χριστό ο οποίος είναι θαμμένος με τη σύζυγό του Μαρία και τον γιο του.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα στη Daily Mail, μετά από εκτεταμένη εργαστηριακή επεξεργασία των χημικών δεδομένων στα οστά και των γεωχημικών παραμέτρων, ο Δρ Αρίε Σιμβρών υποστηρίζει πως κατάφερε να βρει σημαντικά στοιχεία τα οποία συνδέουν το οστεοφυλάκιο του Ιάκωβου, με τον αμφιλεγόμενο «οικογενειακό τάφο του Ιησού» ο οποίος ανακαλύφθηκε το 1980 ανατολικά της πόλης Ταπλιότ.

Το  οστεοφυλάκιο του Ιάκωβου είναι ένα κουτί του 1ου αιώνα το οποίο ορισμένοι πιστεύουν ότι περιέχει τα οστά του αδελφού του Ιησού.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, η έρευνα ενδέχεται να φέρει ανατροπές, μια και αφήνει να εννοηθεί πως ο Ιησούς ήταν παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού καθώς και ότι η Ανάσταση δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ.

Σύμφωνα με τον Ισραηλινό γεωλόγο, ο Ιησούς  θάφτηκε με εννέα άλλους ανθρώπους. Η «Jerusalem Post» γράφει πως η επιγραφή σε ένα από τα οστεοφυλάκια, έγραφε «Ιησούς, γιος του Ιωσήφ», ενώ αλλά περιελάμβαναν τα ονόματα Μαρία, Ιωσήφ και Ματθαίος. Ωστόσο, όπως σχολιάζουν ειδικοί, στη Βίβλο περιγράφεται πως μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό θα είχε τον ίδιο συνδυασμό ονομάτων της οικογένειας.

Ο Δρ Σιμβρών εξέτασε λεπτομερώς τα οστεοφυλάκια, συμπεριλαμβανομένου του Ιάκωβου, το οποίο κρατείται από ένα ιδιώτη και φέρει την επιγραφή, «Ιάκωβος, γιος του Ιωσήφ, αδελφός του Ιησού». Όμως, αρκετοί μιλούν για «αμφιλεγόμενες παραδοχές». Στο παρελθόν ειδικοί και αρχαιολόγοι είχαν απορρίψει εντελώς τον ισχυρισμό ότι ο τάφος της Ιερουσαλήμ συνδέεται με τον Ιησού Χριστό.

Πριν από χρόνια ο ιδιοκτήτης του οστεοφυλακίου είχε κατηγορηθεί για την πλαστογράφηση της επιγραφής, ωστόσο, κρίθηκε στο τέλος πως ήταν αθώος.

Παλαιότερα άρθρα: