Ο καιρός αύριο: η πρόγνωση για την Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016

kairos
Διαβάστε επίσης

Καλός και ζεστός αναμένεται ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα την Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016. Τις θερμές, όμως, ώρες της ημέρας στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις με αυξημένη πιθανότητα να εκδηλωθούν λίγοι πρόσκαιροι όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά της Ηπείρου. Πρόσκαιρες βροχές ή καταιγίδες ενδέχεται να εκδηλωθούν επίσης στα ανατολικότερα τμήματα των Δωδεκανήσων.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 15 έως 32 βαθμούς, στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα από 18 έως 36, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 22 έως 37 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 33 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 22 έως 35 βαθμούς, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη από 22 έως 30 βαθμούς και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 5 με 6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ, αλλά τις μεσημεριανές ώρες πρόσκαιρα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και τοπικά θα ενισχυθούν σε μέτριους 5 μποφόρ.

Παλαιότερα άρθρα: