Ο καιρός αύριο: η πρόγνωση για την Πέμπτη 21 Ιουλίου

kairos
Διαβάστε επίσης

Ο καιρός αύριο: Την Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016 η ημέρα θα ξεκινήσει με πολύ καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα. Τις θερμές όμως ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά ορεινά θα αναπτυχθούν νεφώσεις οι οποίες θα δώσουν λίγες καταιγίδες τοπικού χαρακτήρα κυρίως στα ορεινά της Θράκης και της Κεντρικής Πελοποννήσου. Παράλληλα το μελτέμι στο Αιγαίο θα παρουσιάσει μικρή εξασθένηση.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 12 έως 29 βαθμούς, στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα από 15 έως 34 βαθμούς, στη Δυτική Ελλάδα από 18 έως 32, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 18 έως 33 βαθμούς, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη από 21 έως 29 βαθμούς, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα και στις νότιες ακτές της Κρήτης από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά πελάγη ισχυροί 6 μποφόρ, με περαιτέρω εξασθένηση το βράδυ, και στο υπόλοιπο Αιγαίο βόρειοι ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ, αλλά το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν τοπικά σε μέτριους 5 μποφόρ, ενώ το βράδυ θα εξασθενήσουν και θα στραφούν εκ νέου σε ανατολικούς.

Παλαιότερα άρθρα: