Ο καιρός αύριο: η πρόγνωση για την Τετάρτη 20 Ιουλίου

kairos
Διαβάστε επίσης

Ο καιρός αύριο: Την Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016 η ημέρα θα ξεκινήσει με τοπικές βροχές ή καταιγίδες στους νομούς Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής, στην Ανατολική Θεσσαλία, στις Σποράδες και στη Βόρεια Εύβοια, φαινόμενα που μέχρι το απόγευμα θα σταματήσουν στις περισσότερες περιοχές. Τις θερμές ώρες της ημέρας στην Ανατολική Μακεδονία και στη Θράκη, στην Κεντρική και Ανατολική Στερεά και στην Πελοπόννησο θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν πρόσκαιροι όμβροι ή πρόσκαιρες καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Παράλληλα πολύ ενισχυμένοι άνεμοι θα επικρατήσουν στις Κυκλάδες, στην Κρήτη καθώς και σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 12 έως 27 βαθμούς, στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα από 18 έως 32, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 20 έως 32 βαθμούς, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη από 21 έως 28 βαθμούς, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στα Δωδεκάνησα Αιγαίου και τοπικά στις νότιες ακτές της Κρήτης από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο βόρειο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι μέχρι ισχυροί 5-6 μποφόρ και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με σταδιακή σημαντική εξασθένηση στα βορειοδυτικά πελάγη, και στο υπόλοιπο Αιγαίο βόρειοι ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6 με 7 μποφόρ και τοπικά θυελλώδεις 8 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι 4 με 5 μποφόρ, αλλά το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν τοπικά σε ισχυρούς 6 μποφόρ, ενώ στα ανοικτά της Κέρκυρας οι εντάσεις των ανέμων ενδέχεται να φτάσουν και τα 7 μποφόρ.

Παλαιότερα άρθρα: