Ο καιρός αύριο: η πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο 16 κ” 17 Ιουλίου

kairos
Διαβάστε επίσης

Ο καιρός αύριο: Τοπικές νεφώσεις και παροδικές βροχές ή όμβροι αναμένονται το Σαββάτο 16 Ιουλίου 2016 στη Μακεδονία, την Ήπειρο, τα νησιά του Ιονίου και τη δυτική Θεσσαλία, Στερεά και Πελοπόννησο. Στις λοιπές περιοχές της χώρας αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με παροδικές μόνο νεφώσεις.

Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 15 έως 33 βαθμούς, στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά από 17 έως 28, στη Θεσσαλία και την Ανατολική Στερεά από 21 έως 34, στην Πελοπόννησο από 20 έως 32, στα νησιά του Ιονίου από 22 έως 27 και στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη από 18 έως 31.

Οι άνεμοι στο βόρειο Αιγαίο θα μεταβάλλονται συνεχώς με ταχύτητες από 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές και νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ, προς το βράδυ όμως θα στραφούν σε βόρειους και βορειοδυτικούς ίδιας ταχύτητας.

Την Κυριακή 17 Ιουλίου στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες με σποραδικές βροχές κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια ορεινά. Στις υπόλοιπες περιοχές ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί, βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Παλαιότερα άρθρα: