Ο καιρός αύριο: η πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Ιουλίου

kairos
Διαβάστε επίσης

Ο καιρός αύριο: Πολύ καλές καιρικές συνθήκες αναμένεται να επικρατήσουν το Σαββατοκύριακο 23 και 24 Ιουλίου 2016 σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά τις θερμές ώρες της ημέρας στα ορεινά ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν νεφώσεις με πιθανότητα λίγων καταιγίδων στα ορεινά της Ηπείρου. Νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη και ενδέχεται να σχηματιστούν ομίχλες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 12 έως 32 βαθμούς, στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα από 15 έως 36, στη Δυτική Ελλάδα από 16 έως 34 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 18 έως 36 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 20 έως 32 βαθμούς, αλλά στα ανατολικά νησιωτικά τμήματα οι μέγιστες θα είναι 2 με 3 βαθμούς υψηλότερες. Τονίζεται πάντως ότι σε εσωτερικές περιοχές της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας οι μέγιστες θα φτάσουν πρόσκαιρα στους 38 με 39 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3 με 5 μποφόρ, και τοπικά στα ανατολικά και νότια πελάγη ισχυροί 6 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελεί η περιοχή των Δωδεκανήσων όπου θα επικρατήσουν δυτικοί βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεων 5 με 6 μποφόρ και πρόσκαιρα στο Καρπάθιο 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ και τοπικά μέτριοι 5 μποφόρ.

Παλαιότερα άρθρα: