Ο καιρός για αύριο Παρασκευή 19-06-2015

aithrios_kairos_simera_mada_363969930
Διαβάστε επίσης

Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που εκδηλώνοται την Πέμπτη 18/6 σε πολλές περιοχές της χώρας, την Παρασκευή 19/6 θα περιοριστούν και θα εξασθενήσουν ελαφρά, ωστόσο η αστάθεια θα διατηρηθεί και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Τονίζεται πάντως ότι κατά τη διάρκεια εκδήλωσης ισχυρών φαινομένων, αναμένονται αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα, χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένοι ανέμοι, ενώ υψηλός είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης πλημμυρικών επεισοδίων. Πιο αναλυτικά:

Την Πέμπτη 18/6 ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα. Στις περιοχές που θα επηρεαστούν από τα έντονα φαινόμενα συμπεριλαμβάνονται ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας, η πόλη της Θεσσαλονίκης, η πόλη της Λάρισας, αλλά και πόλεις της υπόλοιπης ανατολικής χώρας όπως ο Βόλος και η Λαμία. Οι θερμοκρασίες θα σημειώσουν πτώση από βορρά προς νότο, η οποία στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα θα γίνει περισσότερο αισθητή, ενώ οι άνεμοι κατά τόπους θα ενισχυθούν σημαντικά.

Την Παρασκευή 19/6 τα έντονα φαινόμενα θα περιοριστούν αρχικά στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας και στη συνέχεια στο Νότιο Αιγαίο, αλλά τις απογευματινές ώρες νέες καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά.

Σύμφωνα και με τα τελευταία διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία ο καιρός το Σαββατοκύριακο στην ηπειρωτική χώρα θα διατηρηθεί άστατος και θα εκδηλωθούν κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες καταιγίδες που τοπικά ενδέχεται να είναι ισχυρές, κυρίως στα ορεινά και ιδιαίτερα την Κυριακή.

Λεπτομερέστερες προγνώσεις δίνονται στις προγνώσεις πόλεων και θαλασσών, στους ιστιοπλοϊκούς χάρτες και στους χάρτες κυματισμού, καθώς και στο διαδραστικό χάρτη Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων.

Παλαιότερα άρθρα: