Ο Καιρός: Συννεφιά με βροχές (και) την Τετάρτη

synnefia-kairos-570
Διαβάστε επίσης
Για την Τετάρτη προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που κατά διαστήματα στα δυτικά και από τις μεσημβρινές ώρες στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρά και στη Χαλκιδική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Άνεμοι από νότιες διευθύνσεις στο Αιγαίο θα φτάσουν τοπικά τα 6 μποφόρ. Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης στα νότια.
Αναλυτικά:
ΑΤΤΙΚΗ: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Από το απόγευμα σταδιακά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 πρόσκαιρα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 ως 15 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Νεφώσεις με βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση τη νύχτα. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα σταδιακά θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 πρόσκαιρα 5 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 ως 10 βαθμούς Κελσίου.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ-ΘΡΑΚΗ: Στη δυτική Μακεδονία νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανότητα σποραδικών καταιγίδων και σταδιακή βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που στη Χαλκιδική, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη πιθανόν να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 4 και στα ανατολικά νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Από το απόγευμα και από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4 πρόσκαιρα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 ως 11 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ : Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές κατά διαστήματα. Σταδιακή εξασθένηση από τις βραδινές ώρες στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 ως 16 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Ήπειρο θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ: Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στις νοτιότερες περιοχές σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 4 και στα ανατολικά και νότια νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 ως 16 βαθμούς Κελσίου ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ: Παροδικές νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη βόρεια Κρήτη η μέγιστη μέχρι 20 βαθμούς..

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες τοπικά ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 ως 18 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Για αναλυτική πρόγνωση επισκεφθείτε το meteo
Παλαιότερα άρθρα: