Ο Καμμένος απαντά στον Τσαβούσογλου για το «κακομαθημένο παιδί» : «Δεν σας φοβάται κανείς πια»

kammenos panos
Διαβάστε επίσης

Αυστηρή απάντηση στον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος αποκάλεσε τον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας κακομαθημένο παιδί έδωσε ο Πάνος Καμμένος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καμμένος απευθυνόμενος στον κ. Τσαβούσογλου, τον ευχαρίστησε για τις πρωτοχρονιάτικες απειλές, σημειώνοντας πως «Δεν σας φοβάται κανείς πια».

Τσαβούσογλου: Κακομαθημένο παιδί ο Καμμένος – Προσέξτε τον μη γίνει «ατύχημα»

«Προσέξτε το κακομαθημένο σας παιδί, τον Καμμένο, για να μην ξεφύγει κανένα ατύχημα από τον έλεγχο των δυνάμεων ασφαλείας μας», δήλωσε, την Τετάρτη (02/01) ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επαναλαμβάνοντας ότι η Άγκυρα θα συνεχίσει την προάσπιση των συμφερόντων της στο Αιγαίο.

Σε ομιλία του στην Ακαδημία Στρατοχωροφυλακής και Ακτοφυλακής, ο Τούρκος υπουργός ανέφερε ότι η Αθήνα πρέπει να αποφύγει βήματα που θα αυξήσουν την ένταση στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΚΥΠΕ.

«Πρέπει να συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε όλο μαζί τα συμφέροντά μας στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο. Σήμερα δεν επιτρέπουμε τετελεσμένα στο Αιγαίο. Υπενθυμίζουμε και την απόφαση της Βουλής [σ.σ. εννοεί το Casus Belli] και ότι για την ασφάλεια των ακτών μας με τις αρμόδιες δυνάμεις μας, συμπεριλαμβανομένου και του ναυτικού μας, κάνουμε αυτό που πρέπει όταν γίνονται αρνητικά βήματα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τσαβούσογλου, προσθέτοντας:

«Προειδοποιούμε την Ελλάδα. Έχετε ένα κακομαθημένο παιδί. Έτσι λένε τον Υπουργό Άμυνας, τον λένε ‘το κακομαθημένο μας παιδί’. Προσέχετε το κακομαθημένο σας παιδί για να μην ξεφύγει κανένα ατύχημα από τον έλεγχο των δυνάμεων ασφαλείας μας. Αυτό το υπενθυμίζουμε. Αυτή στην πραγματικότητα είναι μια πολύ φιλική προειδοποίηση. Δεν ωφελεί σε τίποτα και δεν θα σας φέρει κανένα κέρδος στα καλά καθούμενα με δηλώσεις που αυξάνουν την ένταση αν προσπαθήσετε να ανεβείτε σε κάποια βραχονησίδα».

Ο Τούρκος Υπουργός σημείωσε ακόμα πως η Άγκυρα κάνει αυτό που πρέπει να για διαφυλάξει τα συμφέροντά της στο θέμα της αξιολόγησης των αποθεμάτων υδρογονανθράκων τόσο στο Αιγαίο όσο και στην ανατολική Μεσόγειο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών, μετά την κρίση των Ιμίων, δεν υπήρξε καμιά ντε φάκτο αλλαγή στο καθεστώς των νησίδων του Αιγαίου. Απείλησε μάλιστα εκείνους που κατηγορούν το κόμμα του θίγοντας αυτό το ευαίσθητο θέμα ότι θα κριθούν ανάλογα, καθώς με τη ρητορεία αυτού του είδους θέτουν σε κίνδυνο τα συμφέροντα του έθνους τους.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση κατά την συζήτηση του προϋπολογισμού στην τουρκική εθνοσυνέλευση, ο Τούρκος ΥΠΕΞ δήλωσε ότι «το ιδιοκτησιακό καθεστώς των νησίδων δεν καθορίζεται ακριβώς ούτε στη συνθήκη της Λωζάνης το 1923, ούτε στη συνθήκη των Παρισίων το 1947», προσθέτοντας ότι «επομένως υπάρχει μια ένταση ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία».

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ωστόσο ότι δεν υπήρξε καμία αλλαγή στο ντε φάκτο καθεστώς αυτών των νησίδων μετά την κρίση των Ιμίων, προσθέτοντας ότι δεν είναι σωστό να κατηγορείται το ΑΚΡ γι’ αυτό. «Προκειμένου να λυθούν αυτά τα ζητήματα ο αείμνηστος Ισμαίλ Τσεμ μετά την κρίση των Ιμίων είχε ξεκινήσει τις διερευνητικές επαφές. Αν προσπαθείτε τώρα να στριμώξετε στη γωνία το κυβερνητικό κόμμα ΑΚΡ, θα βλάψετε την Τουρκία γιατί αυτό είναι ένα ευαίσθητο θέμα για την Τουρκία. Ως προς αυτό εκείνο που δεν πρέπει να βλαφτεί στο ελάχιστο είναι το ΑΚΡ», τόνισε ο Τσαβούσογλου.
«Το Γενικό Επιτελείο μας και το υπουργείο Άμυνας συνεχίζουν τις διερευνητικές επαφές με την Ελλάδα. Αυτό το θέμα είναι ένα ευαίσθητο ζήτημα, επομένως θα συνεχίσουμε τις μεταξύ μας διαβουλεύσεις. Η βουλή αν θέλει να ενημερωθεί κεκλεισμένων των θυρών, θα το κάνουμε μετά χαράς», ανέφερε ο Τούρκος Υπουργός.

Παλαιότερα άρθρα: