Ο κεντρικός τραπεζίτης που θέλει Grexit

CD94721606A1905D9842F0777978E251
Διαβάστε επίσης

Ο τέως πρόεδρο της Κεντρικής Τράπεζας του Βελγίου Λυκ Κοέν, υποστηρίζει το Grexit θα ήταν «ένα καλό πράγματα να συμβεί»!

Πιο αναλυτικά με δηλώσεις του τονίζει: «Ειλικρινά, βρίσκω ότι το να αφήναμε την Ελλάδα να φύγει θα ήταν καλό πράγμα, διότι αν προσπαθήσουμε να την κρατήσουμε, θα υφιστάμεθα συνέχεια πιέσεις από την πλευρά της, που θα θέτουν τα πάντα υπό αμφισβήτηση. Αυτό θα αναπτυχθεί σαν καρκίνος, σε όλες τις άλλες χώρες. Και το ενιαίο νόμισμα θα κινδυνέψει να μη συνέλθει ποτέ».

Συνεχίζοντας ο τέως Κεντρικός Τραπεζίτης του Βελγίου ανέφερε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, τα εξής: «Ειλικρινά, εναπόκειται στους Έλληνες να λάβουν την απόφαση.Θα τους έλεγα:Αν θέλετε να παραμείνετε, εντάξει, αλλά τότε πρέπει να ανταποκριθείτε σε όλους τους όρους».

Αναφερόμενος σε ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από την ευρώζωνη, ο κ. Κοέν εκτίμησε ότι «δεν θα προκαλέσει κανένα πρόβλημα στο ευρωσύστημα. Αντίθετα θα μπορούσε να έχει θετικές επιπτώσεις, γιατί έτσι οι άλλες χώρες θα πειθαρχούσαν, για να είναι βέβαιες ότι δεν θα επαναλαμβανόταν το σενάριο».

Παλαιότερα άρθρα: