Ο Κοτζιάς προς ΕΕ: Να συζητηθούν οι απώλειες της Ελλάδας από τις κυρώσεις στη Ρωσία

kotzias
Διαβάστε επίσης

Σχολιάζει ο Δημήτρης Κατσαρός

Ο υπουργός εξωτερικών με δηλώσεις του στο πρώτο κανάλι της γερμανικής τηλεόρασης βάζει ξανά ζήτημα αναφορικά με τις κυρώσεις της ΕΕ απέναντι στη Ρωσία. Αυτή τη φορά όμως το ζήτημα αφορά τη θέση της Ελλάδας απέναντι στους δανειστές της και τις αρνητικές συνέπειες που έχουν οι αποφάσεις των εταίρων μας απέναντι στη Ρωσία.

Ο Νίκος Κοτζιάς έχει από την αρχή της θητείας του συνδέσει την ελληνική εξωτερική πολιτική με τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλάδας και Ευρωπαίων εταίρων για τη οικονομική κρίση.

«Η χώρα μας βρίσκεται σε κατάσταση οικονομικής κρίσης. Μας κοστίζει πάρα πολύ το γεγονός ότι έχουμε εμπάργκο στην αγροτική μας παραγωγή» ήταν η δήλωση του υπουργού στο κανάλι ARD. Ο κ. Κοτζιάς στέλνει μήνυμα προς τους ευρωπαίους και προκαλεί τη συνέπειά τους. Η λογική του σχολίου είναι ότι δεν μπορεί να ζητούν και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο. Δεν γίνεται να επιβάλλουν στην Ελλάδα να συμμετέχει σε εμπάργκο ενάντια στη Ρωσία και την ίδια στιγμή να συζητούν για την επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας. Η στόχευση ωστόσο είναι να ζητήσουμε ανταλλάγματα για τις κυρώσεις στις οποίες προσχωρούμε από τους εταίρους μας.

Ο κ Κοτζιάς παίζει σύμφωνα με τους κανόνες. Όπου η Ελλάδα έχει τη δυνατότητα βέτο, θα προκαλέσει τους εταίρους να γίνουν παραχωρητικοί στη διαπραγμάτευση ως αντάλλαγμα στη μη χρήση του.

Παλαιότερα άρθρα: