Ο Κουμουτσάκος έπαιξε το παιχνίδι αυτών που τον χτύπησαν

koumoutsakos
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Η επίθεση στον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργο Κουμουτσάκο ήταν σίγουρα άλλο ένα περιστατικό πολιτικής βίας προερχόμενη απο τον χώρο της Χρυσής Αυγής. Μπορεί να οι δράστες να ήταν απλοί υποστηρικτές αλλά όλες οι πλευρές του ρεπορτάζ καταδεικνύουν ότι λίγο πριν την επίθεση βρίσκονταν παρέα με στελέχη και βουλευτές του ναζιστικού κόμματος.

Ο Γ. Κουμουτσάκος δεν ήταν το πρώτο και δεν θα ειναι το τελευταίο θύμα φασιστικών και παρακρατικών επιθέσεων. Όμως θα μπορούσε να γινει το σημείο αναφοράς μιας προσπάθειας συστράτευσης του πολιτικού κόσμου στο ζήτημα του νεοφασισμού.

Όμως εκείνος επέλεξε, έτσι ματωμένος όπως ήταν να μπει στη Βουλή και να μιλήσει, όχι μόνο ενάντια στον ανερχόμενο ελληνικό φασισμό αλλα και στον υπουργό παιδείας, δείχνοντας μικρό πολιτικό ανάστημα και παίζοντας ουσιαστικά του παιχνίδι της Χρυσής Αυγής.

Κατηγόρησε ο κ. Κουμουτσάκος τον Φίλη ως ηθικό αυτουργό της πράξης του νέο ναζί. Ότι δηλαδή η δήλωση του κ. Φίλη όπλισε το χέρι του φασίστα. Αυτό ήταν το καλύτερο που είχε να πει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας; Του αναγνωρίζεται βεβαια μια ταραχή μετά την επίθεση που δέχθηκε, αλλα η απόφαση του να μπει στη βουλή και να χρησιμοποιήσει το γεγονός για πρόσκαιρο πολιτικό όφελος, κρνεται ως πολιτικά άστοχο και αποτελεί δείγμα έλλειψης δυνάμεων του πολιτικού μας συστήματος να χτυπήσει το φαινόμενο του νεοναζισμού.

Ο κ. Φίλης απο την πλευρά του, έχει αστοχήσει πολλές φορές στο δημόσιο λόγο και έχει πει και χοντράδες αλλά η απάντησή του στον Γ. Κουμουτσάκο ήταν τόσο στιβαρή πολιτικά που ελλείψει άλλων απαντήσεων, σε πολιτικό επίπεδο κλείνει τη συζήτηση.

Παλαιότερα άρθρα: