Ο Κωστής Χατζηδάκης στο RP: «Ο κ. Τσίπρας θα είναι χρήσιμος σε έναν μεγάλο συνασπισμό, όχι στο τιμόνι της χώρας»

xatzidakis-17-9
Διαβάστε επίσης

Την ανάγκη ενός μεγάλου συνασπισμού με τον ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχοντα, αλλά όχι επικεφαλής επισημαίνει στη συνέντευξή του στο RP ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στη Β’ Αθηνών και πρώην υπουργός Κωστής Χατζηδάκης.

Ο κύριος Χατζηδάκης αναγνωρίζει ως το διακύβευμα των εκλογών το αν θα πάμε πίσω ή αν θα ακολουθήσουμε το δρόμο της Ευρώπης και της κοινής λογικής, ενώ αποφαίνεται πως το δίλημμα ευρώ-δραχμή έχει ξεπεραστεί από τη στιγμή που η Αριστερή Πλατφόρμα απομακρύνθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Αυτό που δεν ξεπεράστηκε είναι η σύγχυση μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ» υπογραμμίζει ο πρώην υπουργός, ο οποίος επισημαίνει πως ο Αλέξης Τσίπρας δεν έχει ξεκάθαρη πυξίδα ως προς τις κινήσεις τους. «Φρέναρε μεν μπροστά στον γκρεμό, δεν πιστεύω όμως πως μπορεί να κρατήσει το τιμόνι του τόπου» υπογραμμίζει.

«Η Ελλάδα πρέπει να έχει κυβερνητική σταθερότητα και να πείσει τους πιστωτές πως το παλεύει» σημειώνει και καλεί τους πολίτες να…πιστέψουν τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν λέει πως μπορεί εκ νέου να αλλάξει την Ευρώπη και να αλλάξει πτυχές του προγράμματος που υπέγραψε και να μην τον ψηφίσουν. Εκτιμά δε πως, αν είναι πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ, τότε σε 3-4 μήνες η πολιτική αστάθεια θα έχει επανακάμψει.

Μιλά ακόμα για την αυτοκριτική της ΝΔ και σημειώνει πως η προηγούμενη κυβέρνηση θα έπρεπε να είναι πιο τολμηρή στην προώθηση συγκεκριμένων μεταρρυθμίσεων, αλλά και για το ζήτημα του γαλάζιου προσκλητηρίου προς όλους που έχει απευθύνει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Παλαιότερα άρθρα: