Ο Λαφαζάνης, πιθανότατα θα στηρίξει τη συμφωνία

newego_LARGE_t_1101_54433487
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

O Π. Λαφαζάνης διαβεβαίωσε ότι η συμφωνία με τους εταίρους δεν θα παραβεί τις κυβερνητικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή του στο Πρώτο Θέμα. «Η συμφωνία με τους εταίρους θα έχει συμβατότητα με τις κυβερνητικές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε ο υπουργός, και προσθέτει ότι «αν ήμασταν έτοιμοι να προσυπογράψουμε μια συμφωνία υποταγής, τότε η συμφωνία θα είχε τελειώσει από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε την κυβέρνηση».

Διαβεβαίωσε επίσης ότι οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης δεν έχουν ξεθωριάσει, ενώ διαβεβαίωσε σε ερώτηση για το ενδεχόμενο η αριστερή πλατφόμρα να καταψήφιζε μία πιθανή συμφωνία κυβέρνησης – δανειστών, ο ίδιος απάντησε ότι εκτιμά πως η  κυβέρνηση δεν θα συνομολογήσει μια συμφωνία που θα είναι σε αντίθεση με τις προγραμματικές της δεσμεύσεις, και σε διάσταση με ένα μεγάλο μέρος του κόμματος και του κόσμου της Αριστεράς.

Παράλληλα διέψευσε όλα τα σενάρια ευρωπαϊκών και ντόπιων παραγόντων που θέλουν την Αριστερή Πτέρυγα να αποσχίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ κάποια στιγμή στο κοντινό μέλλον. Επανέλαβε ότι η πλατφόρμα δεν είναι μια ευκαιριακή παρουσία στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά οργανικό και αξεχώριστο συστατικό της πορείας και της ανοδικής δυναμικής του.

Πρόκειται ουσιαστικά για έμμεση δήλωση Λαφαζάνη ότι θα στηρίξει τη συμφωνία και τα μέτρα που θα τη συνοδεύουν, σε μία προσπάθεια η κυβέρνηση να παραμείνει ενωμένη και σταθερή στο έργο της που το προσεχές διάστημα μόνο θα δυσκολέψει.

Παλαιότερα άρθρα: