Ο Λαός, η αριστερά και η ιστορική αλήθεια!

kid-megaphone
Διαβάστε επίσης

Του Ιπποκράτη Χατζηαγγελίδη*

Ως συνήθως, με τις πρώτες μέρες του Οκτωβρίου, αρχίζει η αντιστασιακή παραφιλολογία. Κάτι η επέτειος της απελευθερώσες των Αθηνών, κάτι η η 28η, σύμπασα η αριστερά (ορθόδοξη και αναθεωρητική ήτοι κουβελική και αντικουβελική, τσιπρική, λαφαζανική κλπ. κου-κου-ε μπουλκουμέ) θεωρούν επαναστατικό τους καθήκον να μας υπενθυμίζουν πόσο χαμένοι είμαστε που δεν κερδίσανε τα Δεκεμβριανά και τον Εμφύλιο! (Πόσο όντως χαμένοι είμαστε ας μην το συζητήσουμε εδώ…)

Ως γνωστόν, φταίνε οι Άγγλοι και ο μοναρχοφασισμός που επιτεθήκανε στο λαό, ο οποίος, μάλλον, δεν είχε ακόμη ξεμεθύσει από το γλέντι της απελευθέρωσης και αιφνιδιάσθηκε! Ως ακόμη γνωστότερον, ο σύμπας Λαός είχε συγκεντρωθεί στην πλατεία Συντάγματος, η οποία πρέπει –εκείνη την εποχή γιατί μετά ήρθε ο Καραμανλής με τους εργολάβους του και την χτίσανε- να τον χωρούσε ολόκληρο, δηλαδή περί τα 7.000.000 Έλληνες μείον κάτι χιλιάδες μαυραγορίτες και δωσιλόγους!!!

Κάθε χρόνο, λοιπόν, το ίδιο παραμύθι, οι ίδιες στερεότυπες αναλύσεις με την ίδια ξύλινη γλώσσα, με την ίδια μίζερη αντίληψη για τον λαό, η ίδια μισαλλοδοξία και, βεβαίως, η ίδια πολιτική στόχευση: να μείνει ανοιχτή η πληγή συντηρώντας μύθους που δεν κρύβουν καμμία ιστορική αλήθεια.

Γιατί η ιστορική αλήθεια είναι –ως συνήθως- πολύ απλή και ας ισχυρίζονται οι ιστορικοί της αριστεράς ότι οι σύμμαχοι επιτεθήκανε στο λαό! Αν είναι έτσι, τότε ποιός πολεμούσε μαζί με τους συμμάχους εναντίον του Ε.Λ.Α.Σ. στα Δεκεμβριανά; Λαός δεν ήτανε και οι δεξιές οργανώσεις; Παιδιά της αριστοκρατίας ήτανε ο Ψαρρός και τα μέλη του 5/43; Οι χωροφύλακες στου Μακρυγιάννη τι ήτανε, χομπίστες φραγκάτοι που γουστάρανε στολές και δράση; Στον Ε.Δ.Ε.Σ. και στη Χ του Γρίβα, ποιοί συμμετείχαν, οι απόφοιτοι του Κολλεγίου Αθηνών;

Επίσης, να επισημάνω ότι από το 1944 μέχρι και το 1949, την εξουσία ασκήσανε κυρίως κυβερνήσεις του κέντρου. Πρωτεργάτες του αντικομμουνιστικού αγώνος υπήρξηανε πολιτικοί όπως ο Παπανδρέου, ο Πλαστήρας, ο Σοφούλης, ο Βενιζέλος κα. Χωρίς τη δική τους υποστήριξη δεν θα είχε δημιουργηθεί εθνικό μέτωπο κατά της αριστεράς. Ήταν μοναρχοφασίστες όλοι αυτοί;

Λυπάμαι, αγαπητοί αριστεροί συμπατριώτες, αλλά ποτέ δεν θα δικαιωθείτε αν δεν αποδεχθείτε ότι πρωτίστως δεν σας ήθελε ο λαός. Μπορεί να έκανε λάθος που επέλεξε την δεξιά, μπορεί να φταίτε εσείς που δεν ήσασταν καλοί στα επικοινωνιακά, μπορεί να είχατε έλλειμμα ηγεσίας, μπορεί να είναι πολλές οι αιτίες. Όμως, σε κάθε περίπτωση, ο λαός σας πολέμησε! Ο λαός επανδρωσε τον Ελληνικό Στρατό, τις Μ.Α.Υ. και τα Τ.Ε.Α., όπως παλαιότερα είχαν επανδρώσει τα Τάγματα Ασφαλείας οι απότακτοι βενιζελικοί αξιωματικοί, γιατί οι δεξιοί και φιλοβασιλικοί είχαν –κατά πλειοψηφία-διαφύγει στη Μέση Ανατολή. Αν ο λαός σας ήθελε, τίποτα δεν θα μπορούσε να σας σταματήσει, όπως συνέβη σε όλες τις ανάλογες περιπτώσεις σε άλλες χώρες. Το παράδειγμα της ήττας του Μπατίστα και των Η.Π.Α.στην Κούβα είναι χαρακτηριστικό: χωρίς λαϊκή υποστήριξη καμμία ξένη πολιτική δεν έχει ελπίδα επιτυχίας.

*Ο Ιπποκράτης Χατζηαγγελίδης είναι χρηματοπιστωτικός σύμβουλος επιχειρήσεων.

 

Παλαιότερα άρθρα: