Ο Μπαλτάς τα βρίσκει με τον Άνθιμο;

mpaltas
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Έξαλλοι είναι οι συριζαίοι στη Θεσσαλονίκη με τον υπουργό πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά, ο οποίος φαίνεται να κάνει κινήσεις συμφιλίωσης με τον Μητροπολίτη Άνθιμο που μέχρι σήμερα επικοινωνιακά βρίσκεται διαρκώς σε σύγκρουση με την κυβέρνηση.

Η Ροτόντα στη Θεσσαλονίκη, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO, που άνοιξε πρόσφατα τις πύλες του ξανά στο κοινό, θα χρησιμοποιείται από εδώ και στο εξής και ως λατρευτικός χώρος, καθώς θα τελείται λειτουργία μία Κυριακή κάθε μήνα.

Αυτό δεν άρεσε καθόλου στα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, τα οποία υπενθυμίζουν ότι επί χρόνια δινόταν μάχη με την τοπική μητρόπολη προκειμένου να λειτουργεί ως ένα διαθρησκευτικό και πολυπολιτισμικό μνημείο και όχι ως εκκλησία.

Μάλιστα, έχει ετοιμαστεί και κείμενο υπογραφών που διακινείται ανάμεσα στους συριζαίους που είναι έξαλλοι με τον Μπαλτά.

Είναι προφανές ότι η πολιτική του υπουργού είναι «επιθετικά» φιλική προς τον βροντώδη ιεράρχη ο οποίος πιθανόν δεν θα ξεχάσει πλέον στο κυριακάτικο κήρυγμά του ότι η ροτόντα λειτουργεί ως λατρευτικός χώρος χάριν στην κυβέρνηση της αριστεράς…

Και από αυτή την άποψη πολύ καλά κάνει ο υπουργός. Τώρα για τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, σιγά τα λάχανα, εδώ δεν τους πτόησε το μνημόνιο, οι μειώσεις συντάξεων και οι ιδιωτικοποιήσεις. Μία παραπάνω λειτουργία την Κυριακή θα τους πειράξει;

με πληροφορίες από Τα Νέα

Παλαιότερα άρθρα: