Ο Μποτόπουλος καθησυχάζει για την υποβάθμιση του ελληνικού χρηματιστηρίου

mpotopoulos
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Προσωρινή χαρακτηρίζει την υποβάθμιση του Ελληνικού Χρηματιστηρίου στην κατηγορία των «προηγμένων αναδυόμενων αγορών», ο πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κώστας Μποτόπουλος, στην ιστοσελίδα Euro2day.gr.

«Oι συνεχείς διακυμάνσεις λόγω των πολιτικών εξελίξεων, η διατήρηση της αβεβαιότητας, οι καθυστερήσεις στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και ιδίως η επιβολή περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων συνέβαλαν καθοριστικά προς αυτή την κατεύθυνση», είπε και προσέθεσε ότι «από την άλλη πλευρά, προσθέτει, όπως έδειξε και η εμπειρία με τον δείκτη MSCI, σε επίπεδο προσέλκυσης επενδυτών, η συμμετοχή στον δείκτη των αναδυόμενων αγορών δίνει ευκαιρίες, δυνατότητες και ανοίγει νέες αγορές.»
Το επενδυτικό ενδιαφέρον για την Ελλάδα παραμένει ζωντανό ξεκαθάρισε ο κ. Μποτόπουλος, σημειώνοντας ότι αυτό έδειξαν οι πρόσφατες συναντήσεις όλων των παραγόντων της ελληνικής αγοράς στο Λονδίνο.

«Εφόσον σταθεροποιηθεί η πολιτική κατάσταση, αρθούν οι σημερινοί περιορισμοί, επιβεβαιωθεί έμπρακτα ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός, συνεχισθούν και ενταθούν οι δομικές αλλαγές, τίποτα δεν θα εμποδίζει την επιστροφή στην κατηγορία στην οποία το Ελληνικό Χρηματιστήριο, από πλευράς υποδομών, επαγγελματισμού και ρυθμιστικού πλαισίου, δικαιωματικά ανήκει», καταλήγει ο κ. Μποτόπουλος.

Παλαιότερα άρθρα: