Ο Μπουτάρης κατηγορείται ότι «σαμποτάρει» προεκλογικά τη Λαϊκή Ενότητα στη Θεσσαλονίκη

mpoutaris_giannis
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Περίεργες είναι οι καταγγελίες που φθάνουν από την πόλη της Θεσσαλονίκης. Η τοπική οργάνωσης της Λαϊκής Ενότητας στη Θεσσαλονίκη καταγγέλλει δημόσια το δήμαρχο της πόλης Γιάννη Μπουτάρη ότι αρνήθηκε να δώσει άδεια για να χρησιμοποιηθεί χώρος για τη διεξαγωγή προεκλογικής συγκέντρωσης της Λαϊκής Ενότητας, την επόμενη εβδομάδα.

«Με μια απολύτως αντιδημοκρατική απόφαση ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης αρνείται να παραχωρήσει το χώρο μεταξύ Λευκού Πύργου και παραλίας για τη διεξαγωγή της κεντρικής προεκλογικής εκδήλωσης της Λαϊκής Ενότητας την Πέμπτη 17.09.2015», αναφέρει η σχετική καταγγελία στην οποία προς το παρόν δεν υπάρχει απάντηση από τη Δημαρχεία.

Στη Λαική Ενότητα κατηγορούν το Δήμαρχο ο οποίος πρόσφατα εξέφρασε την ανοιχτή του στήριξη προς τον Αλέξη Τσίπρα, ότι «η απαγόρευση αυτή έχει σαφή πολιτικά κίνητρα δεδομένου ότι ο χώρος του Λευκού Πύργου σηματοδοτεί τις μεγάλες αντιμνημονιακές συγκεντρώσεις των πολιτών της Θεσσαλονίκης τα τελευταία χρόνια.». Συμπληρώνεται επίσης ότι «ο κ. Μπουτάρης, συνεπής θιασώτης των μνημονίων, δεν διστάζει να φιμώσει το μόνο κόμμα που προτάσσει ότι υπάρχει εναλλακτική κι ότι το μνημόνιο δεν είναι μονόδρομος. Το ίδιο έκανε άλλωστε κι όταν απαγόρευσε στο Μίκη Θεοδωράκη και τη Σπίθα να κάνει αντιμνημονιακή συγκέντρωση στην πλατεία Αριστοτέλους αλλά δεν του πέρασε, όπως δεν θα του περάσει και τώρα.»

Με νόημα η ανακοίνωση της Λαικής Ενότητας Θεσσαλονίκης σημειώνει ότι «εμείς θα του θυμίσουμε απλώς ότι όπως ο λαός της Θεσσαλονίκης αγνόησε τις προτροπές του κ.Μπουτάρη, ψηφίζοντας μαζικά το περήφανο ΌΧΙ στο δημοψήφισμα του Ιούνη, με τον ίδιο τρόπο θα ακυρώσει στην πράξη τις αντιδημοκρατικές του πρακτικές.»

Δεν γνωρίζουμε αν η Λαϊκή Ενότητα στη Θεσσαλονίκη σκοπεύει να συγκρουστεί με το δήμαρχο και να οργανώσει την εκδήλωσή της, δεδομένου ότι του θυμίζει το περιστατικό με τη Σπίθα και σημειώνει χαρακτηριστικά ότι «δεν του πέρασε, όπως δεν θα του περάσει και τώρα». Θα είχε εξαιρετικό ενδιαφέρον να δούμε να η στάση αυτή του κ. Μπουτάρη θα λειτουργούσε επικοινωνιακά υπέρ της Λαϊκής Ενότητας.
Πάντως τα μέλη του κόμματος στη Θεσσαλονίκη τον καλούν, «να μάθει να σέβεται και την Αριστερά και τη Δημοκρατία», αφού όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά, «δεν μπορεί να τους στείλει στην Κούβα».

Παλαιότερα άρθρα: