Ο Νικολόπουλος παρών στις ζυμώσεις για τη δημιουργία του «νέου πατριωτικού μετώπου»

nikolopoulos
Διαβάστε επίσης

Παρών στις ζυμώσεις για την δημιουργία ενός νέου κόμματος, το οποίο θα έχει χαρακτηριστικά «δημοκρατικού, πατριωτικού, χριστιανοκοινωνικού μετώπου», δήλωσε ο βουλευτής Αχαΐας, Νίκος Νικολόπουλος, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, σημειώνοντας ότι οι πρωτοβουλίες του Γιώργου Καρατζαφέρη έχουν ανοίξει «το κουτί της Πανδώρας προς αυτή την κατεύθυνση».

Ο κ. Νικολόπουλος ουσιαστικά εμφανίστηκε θετικός στην συμπόρευσή του με τον Πρόεδρου του ΛΑΟΣ, σημειώνοντας ωστόσο ότι κατά την άποψη του «η ηγεσία του νέου σχήματος θα πρέπει να περάσει στη νεώτερη γενιά».

«Δεν θα θέσω υποψηφιότητα για την ηγεσία, ώστε να μπορώ να προσκαλώ τις νέες, τους νέους και τους πρωτοείσακτους της πολιτικής» ανέφερε. Παρών στη συνέντευξη τύπου ήταν και ο κ. Τάκης Μπαλτάκος, πρώην Γραμματέας της κυβέρνησης Σαμαρά και εκ των στελεχών που έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην προσπάθεια συγκρότησης ενός σχήματος στα δεξιά της Ν. Δημοκρατίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κ. Νικολόπουλος αφιέρωσε σημαντικό μέρος της ομιλίας του προκειμένου να επιτεθεί εναντίον του κ. Μητσοτάκη, κάνοντας λόγο για «υπερ-νεοφιλελεύθερη, αντικοινωνική κεντροδεξιά και μεταλλαγμένη Νέα Δημοκρατία». Είπε μεταξύ άλλων πως «κάποιος θα πρέπει όμως να πει στον κ. Μητσοτάκη ότι η ελληνική κεντροδεξιά, δεν είναι η πολιτική πτέρυγα των ελίτ ούτε η θεραπαινίδα των ξένων δυνάμεων. Είναι ο χώρος που με απόλυτη καθαρότητα και περηφάνια υπερασπίζεται την πατρίδα, την κοινωνική δικαιοσύνη και την ελληνικότητα, δηλαδή τις παραδόσεις και την πίστη της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού μας».

Τέλος, ο κ. Νικολόπουλος παρέθεσε τις προϋποθέσεις της δημιουργίας του νέου φορέα που θα κινείται στον χώρο της Κεντροδεξιάς:

«Πρώτον, να μην αλέσει σε κάποιες κατευθυντήριες μυλόπετρες όλες τις αποχρώσεις της κεντροδεξιάς.

Δεύτερον, να αποτελεί σύναξη όλων όσων υποστηρίζουν την κοινοβουλευτική δημοκρατία και να κατανοούν ότι ελευθερία και δημοκρατία, αποτελούν δίδυμες αδελφές και ταυτόσημες έννοιες.

Τρίτον, να διαμορφώσει από την αρχή παντελώς διαφανείς λειτουργίες και διαδικασίες που θα αναδείξουν μία κρυστάλλινη και συλλογική ηγεσία, μέσα από την διαδικασία ενός ιδρυτικού συνεδρίου, με αδιάβλητες διαδικασίες.

Τέταρτον, να έχει ένα εξίσου κρυστάλλινο καταστατικό, αλλά και ένα συγκεκριμένο σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας».

Παλαιότερα άρθρα: