Ο Όμηρος Τσάπαλος μιλά για το πιο επιτυχημένο τηλεοπτικό φαινόμενο στο Down Town

menegaki_el
Διαβάστε επίσης

Στο σημερινό τεύχος του Down Town συναντάμε ένα μεγάλο αφιέρωμα στα 25 χρόνια τηλεοπτικής παρουσίας της Ελένης Μενεγάκη. Επαγγελματίες του χώρου, φίλοι της Ελένης, δημοσιογράφοι αλλά και επικοινωνιολόγοι επιστρατεύτηκαν από το περιοδικό για να μιλήσουν για το «φαινόμενο Ελένη».

Ο Όμηρος Τσάπαλος μιλάει για το πιο επιτυχημένο τηλεοπτικό φαινόμενο στο Down Town. Ακολουθεί το απόσπασμα:

Ο Όμηρος Τσάπαλος σύμβουλος στρατηγικής και επικοινωνίας στην εταιρεία Spin Communication εξηγεί την επιρροή Μενεγάκη στη σύγχρονη Ελληνίδα. Η Ελένη σίγουρα αποτελεί επικοινωνιακό φαινόμενο αφού κρατιέται στην πρώτη γραμμή τόσες δεκαετίες. Μιλώντας καθαρά επικοινωνιακά θα έλεγα ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο έχει καταφέρει να προσαρμόζεται στις εποχές πολλές φορές επηρεάζοντας ακόμη και την ίδια την εποχή.

Έχει επιδείξει επίσης τα τελευταία χρόνια μια πρωτοφανή προσαρμοστικότητα στις νέες τεχνολογίες και την καλή διαχείριση των κοινωνικών δικτύων με αποτέλεσμα να βρίσκεται μόνιμα στην επικαιρότητα. To twitter της Ελένης είναι αυτήν τη στιγμή ο ισχυρότερος λογαριασμός που υπάρχει στην Ελλάδα. Έχει καταφέρει επίσης να μην τη βλέπουν ανταγωνιστικά οι Ελληνίδες τηλεθεάτριες. Αυτό συνέβη γιατί αντιπροσωπεύει για τη μέση νοικοκυρά όλα όσα θα ήθελε εκείνη να έχει για τον εαυτό της. Στο πρόσωπο της βλέπουν μια ώριμη καταξιωμένη γυναίκα και οικογενειάρχη με δυναμική και ταλέντο. Μια γυναίκα που βρίσκεται τόσα χρόνια στην κορυφή και έχει δημιουργήσει μια ξεχωριστή προσωπικότητα κάτι το οποίο η οποιαδήποτε Ελληνίδα θα ήθελε να έχει όχι μόνο για τον εαυτό της αλλά για την κόρη της την εγγονή της την αδερφή της. Είναι επίσης αποδεκτή από όλες σχεδόν τις κοινωνικές τάξεις.

Κάτι που αντέχει τόσο πολύ στον χρόνο γεννά πάντα και ένα είδος ανοχής ή σεβασμού. Ένας παρατηρητής της Ελένης μπορεί να δει πόσο πολύ έχει απελευθερωθεί η τηλεοπτική της εικόνα.
Είναι σαφέστατα λιγότερο εγκλωβισμένη και πιο ανεκτική με την εικόνα της. Είναι και φαίνεται πως νιώθει και πάλι sexy με τον εαυτό της και φυσικά όπως πάντα θέλει να το μοιραστεί με το κοινό της. Η σύζυγος νοικοκυρά μάνα και εργαζόμενη έχει γίνει και πάλι μια εκρηκτική παρουσιάστρια που ρωτάει το πάνελ της για το αν το μέγεθος μετράει ή οποιαδήποτε άλλη σεξουαλική έρευνα τυχαία της αναφέρουν. Όχι οι καριέρες δεν στήνονται μόνο με αυθορμητισμό. Αλλά μπορεί να δείχνουν αυθόρμητες. Και αυτό είναι ένα από τα μυστικά της επιτυχίας.

Παλαιότερα άρθρα: