Ο Πανούσης ενώνει…τον ΣΥΡΙΖΑ

politikh-kouzina1912015
Διαβάστε επίσης

Σερβίρει ο Γιώργος Ευγενίδης

Ορεκτικό: Στρώνει το κόκκινο χαλί η Μέρκελ

Δεν ξέρω κατά πόσο παρακολουθείτε τα γερμανικά πράγματα, πάντως αυτή την περίοδο χρειάζεται να ξέρετε μόνο ένα: γίνεται της μουρλής το πανηγύρι στο Βερολίνο. Είναι επομένως το κατάλληλο timing, ώστε να έρθει στην Καγκελαρία ο Απόστολος ο Τζιτζικώστας, επίδοξος πρόεδρος της ΝΔ κατά κύρια απασχόληση και Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας στον ελεύθερό του χρόνο. Και αν νομίζετε πως εγώ τα έχω χάσει, θέλω να σας πω πως έχετε άδικο, ο Απόστολος δήλωσε έτοιμος να πάει στο Βερολίνο και να διαπραγματευτεί με την Άνγκελα. Όπως με ενημέρωσαν έγκυρες πηγές της Καγκελαρίας, η Μέρκελ, μετά από αυτή τη δήλωση, έβαλε τον Πέτερ Άλτμαϊερ, τον διευθυντή της Καγκελαρίας, να στρώσει το κόκκινο χαλί, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ ζεσταίνει τα μικρόφωνα για το after της συνάντησης. Κατά τα άλλα, ο γράφων ψάχνει τα χάπια του, γιατί δεν την πολυπαλεύει άλλο.

Σαλάτα: Ο Λάμπρου ως βαλβίδα αποσυμπίεσης

Σας ομολογώ πως το όνομα του κυρίου Πάνου Λάμπρου, ο οποίος είναι μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ και μέχρι πρότινος σύμβουλος (άμισθος, έμμισθος, δεν έχω καταλάβει) του Νίκου Παρασκευόπουλου δεν μου ήταν τόσο γνωστό. Επίσης, γνωστό δεν μου ήταν και το πρόσωπό του και, αν και δεν συνηθίζω να κρίνω από την εμφάνιση, ο Λάμπρου μοιάζει με το κλασικό στυλ του αλληλέγγυου. Ρώτησα από εδώ, ρώτησα από εκεί και, χωρίς να στέκομαι τόσο στενά στην υπόθεση Πανούση, κατάλαβα πως ο Λάμπρου, κατά τη διάρκεια της πρώτης θητείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, είχε αναλάβει μια αποστολή, για την οποία δεν ξέρω αν είχε πάρει ρητή εντολή ή το έκανε από την καλή του την καρδιά. Όντας χρόνια στα κινήματα για τα δικαιώματα των φυλακισμένων, λειτουργούσε ως βαλβίδα αποσυμπίεσης, όταν ετίθετο ζήτημα σύγκρουσης κυβέρνησης-φυλακισμένων, ενώ είχε χρησιμοποιηθεί και στην υπόθεση Ρωμανού. Μάλιστα, μου ανέφεραν σκηνικό από τον Μάρτιο, όταν ο κύριος Λάμπρου, από κοινού με μια άλλη βουλευτίνα, την κυρία Βάσω Λέβα εκ Φθιώτιδας (εκείνη που είχε πάει να δει τον Κουφοντίνα στο νοσοκομείο), βρέθηκαν στο σωφρονιστικό κατάστημα του Δομοκού και λειτούργησαν κατευναστικά, αποτρέποντας εξέγερση των κρατουμένων.

Κυρίως πιάτο: Ο Πανούσης ενώνει…τον ΣΥΡΙΖΑ

Μου το ανέφερε κάποιος στο τηλέφωνο το βράδυ της Τρίτης και την Τετάρτη αποφάσισα να το ψάξω λίγο παραπάνω. Η υπόθεση Πανούση και ο τρόπος που το έχει χειριστεί ο πρώην υπουργός, λειτούργησε ενοποιητικά για τον ΣΥΡΙΖΑ, όπου είχαν αρχίσει και καταγράφονταν οι πρώτες αρρυθμίες λόγω Μνημονίου, με αιχμή την περίφημη ομάδα των 53. Όπως πληροφορείται η στήλη, κάμποσα μέλη της ομάδας ήταν έτοιμα να…εκραγούν λόγω των χειρισμών της κυβέρνησης, με αιχμή του δόρατος το ζήτημα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας που είναι casus belli για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ε, ήρθε ο Πανούσης και οι διαρροές στο Πρώτο Θέμα και το Mega (αμφότερα κόκκινα πανιά για τον ΣΥΡΙΖΑ) και έδεσε το γλυκό.

Αυτό που εμπεδώθηκε, ως αντίληψη, είναι πως, όποιος φεύγει από το μαντρί τον τρώει ο λύκος εν τέλει. Βάλε και το ανελέητο σφυροκόπημα από τα «ΜΜΕ της διαπλοκής», όπως αρέσκονται να τα αποτελούν σε Μαξίμου και Κουμουνδούρου και voila! Πλεόν, η υπόθεση Πανούση έχει ενώσει κανονικότατα τον ΣΥΡΙΖΑ, κανείς δεν εκφράζει διαφορές και διαφωνίες, η κυβέρνηση περνά στη Βουλή την κύρωση 12 ΠΝΠ (ναι, εκείνων των κακών ΠΝΠ επί Σαμαρά και Βενιζέλου που, ξαφνικά, όταν εξελέγη ο ΣΥΡΙΖΑ καθαγιάστηκαν) και όλα βαίνουν καλώς. Παράλληλα, το τμήμα εργατικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε συμμετοχή στη Γενική Απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ ενάντια στην κυβερνητική πολιτική του…ΣΥΡΙΖΑ και όλα καλά! Άλλωστε, όπως το είχε πει και η Όλγα Γεροβασίλη, οι λαϊκές κινητοποιήσεις είναι μέρος και δύναμη της ελληνικής διαπραγμάτευσης.

Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα, όμως. Είμαστε…

Παλαιότερα άρθρα: