Ο Παπανδρέου φέρνει τη Χρυσή Αυγή στην 3η θέση!

Χωρίς τίτλο
Διαβάστε επίσης

Από τον Στάθη Παλαιολόγο,
πολιτικό συντάκτη του PRESS-GR

Η πανελλαδική δημοσκόπηση της Public Issue για την «Αυγή της Κυριακής», δείχνει προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της Ν.Δ. κατά 5 εκατοστιαίες μονάδες (35,5% έναντι 30,5%), ενώ η εκτίμηση για τις έδρες φέρνει τον ΣΥΡΙΖΑ στις 144 έναντι 81.

Αν και η ψαλίδα έχει μειωθεί από τις 8 στις 5 μονάδες σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, η παράσταση νίκης έχει διευρυνθεί και δείχνει τον ΣΥΡΙΖΑ να προηγείται της Ν.Δ. (70% έναντι μόλις 16%).
Για την τρίτη θέση δίνουν μάχη Ποτάμι και ΚΚΕ με 7%, ενώ η Χρυσή Αυγή καταγράφεται στο 6,5% αλλά με δεδομένη την «κρυμμένη ψήφο» που υπάρχει για το κόμμα αυτό θεωρείται πολύ πιθανό να είναι εκείνο που τελικά θα βρεθεί στην τρίτη θέση.

Στο 5% το ΠΑΣΟΚ με 13 βουλευτές, στο οριακό 3% οι ΑΝ.ΕΛ με 8 βουλευτές και εκτός Βουλής ΔΗΜΑΡ με 1,5% και το κόμμα Παπανδρέου με 2%.

Ειδικά για το ΚΙΔΗΣΟ, αυτό που προκύπτει καθαρά είναι ότι αν δεν είχε δημιουργηθεί από τον Γ. Παπανδρέου, το ποσοστό του ΠΑΣΟΚ θα ξεπερνούσε το 7% και θα είχε σίγουρη την τρίτη θέση και -σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας- την τρίτη εντολή.

Η διάσπαση του ΠΑΣΟΚ εμπόδισε, μέχρι τώρα τουλάχιστον, μια τέτοια δυναμική. Αντίθετα, προκάλεσε πρόσθετα τραύματα στο κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου. Και με αυτά τα δεδομένα είναι πολύ πιθανό στο τέλος, εξαιτίας της διάσπασης και του ΚΙΔΗΣΟ, αντί για το ΠΑΣΟΚ τρίτο κόμμα να βρεθεί η Χρυσή Αυγή του Νίκου Μιχαλολιάκου…

Παλαιότερα άρθρα:

Σχολιάστε