Ο Παυλόπουλος εξαίρει τη συμβολή της Ρωσία στα παγκόσμια προβλήματα

Παραιτήθηκε ο Παυλόπουλος από την Επιτροπή για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων
Διαβάστε επίσης

O Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος εξήρε τη συμβολή του ρωσικού κράτους και του ρωσικού λαού, στην αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων που αντιμετωπίζει όλος ο κόσμος.

Κατά τη συνάντησή του με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντιμίρ Πούτιν, στην προεδρική κατοικία Νόβο-Ογκαριόβο στα περίχωρα της Μόσχας, δήλωσε επίσης ότι «Οι προκλήσεις δεν αφορούν μόνο την οικονομία, αλλά τον άνθρωπο και τη δημοκρατία». Πρόσθεσε, μάλιστα, με έμφαση ότι «οι όποιες διαφορές ανάμεσα στη Ρωσία και την ΕΕ θα λυθούν το συντομότερο δυνατόν με βάση τις θεσμικές διαδικασίες».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι με την επίσκεψή του στη Μόσχα εγκαινιάστηκε το αφιερωματικό έτος Ελλάδας- Ρωσίας 2016 και κάλεσε τον κ.Πούτιν να επισκεφθεί την Ελλάδα εντός του έτους.

Ο Ρώσος Πρόεδρος εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψη του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Μόσχα .Τόνισε, μάλιστα, ότι στο πλαίσιο του έτους Ελλάδος- Ρωσίας θα πραγματοποιηθούν 37 εκδηλώσεις στις δύο χώρες. Ο κ. Πούτιν σημείωσε ότι η Ελλάδα είναι ένα φιλικό κράτος με το οποίο η Ρωσία έχει μοναδικούς ιστορικούς δεσμούς.

Ανταπαντώντας ο κ. Παυλόπουλος σημείωσε ότι οι εκδηλώσεις για το έτος Ελλάδας – Ρωσίας μπορούν και πρέπει να κάνουν ακόμη πιο στενές τις διακρατικές σχέσεις και τους δεσμούς ανάμεσα στους δύο λαούς.

Τέλος, εξέφρασε την ελπίδα να τερματιστεί ο πόλεμος στη Συρία να εμπεδωθεί η ειρήνη και να υπερασπιστεί ο άνθρωπος, από τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους που διαπράττει εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.

Ο κ. Παυλόπουλος μετέβη στη Μόσχα ύστερα από πρόσκληση της Ρωσικής Προεδρικής Ακαδημίας Εθνικής Οικονομίας και Δημόσιας Διοίκησης, η οποία τον αναγόρευσε ως επίτιμο διδάκτορά της.

Κατά τη χθεσινή ημέρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ρωσικής Δούμας στη Μόσχα, Σεργκέι Ναρίσκιν.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Παυλόπουλος τόνισε σε δηλώσεις του ότι δεν μπορούν να γίνει άλλο ανεκτή η κατάσταση με «τους πολέμους, τις προσφυγικές ροές, την υποβάθμιση του ανθρώπου, την πρόκληση -εξ αυτών -ανθρωπιστικής κρίσης και το αίμα που προκαλείται από τρομοκρατικές επιθέσεις».

Πρόσθεσε ότι η άμβλυνση των οικονομικών μέτρων είναι προς όφελος τόσο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ρωσίας.

(με πληροφορίες από Newroom ΔΟΛ)

Παλαιότερα άρθρα: