Ο ποδηλοτόδρομος που λαμπυρίζει στην Πολωνία

Podilato _2
Διαβάστε επίσης

Εξαιρετικά δημοφιλής έχει γίνει στην Πολωνία η ποδηλασία χάρη κυρίως στις κατάλληλες υποδομές για τη χρήση του ποδηλάτου ως βασικό μέσο μετακίνησης.

Η τελευταία δημιουργία για τους φανατικούς της ποδηλασίας ξεπερνά τις προδιαγραφές ενός απλού ποδηλατοδρόμου αφού συνδυάζει νέες τεχνολογίες και αισθητική σε ένα έργο υποδομής που θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελεί και εικαστική παρέμβαση.

Η εταιρεία TPA, με έμπνευση τον ποδηλατόδρομο «Van Gogh» στην Ολλανδία του Dan Roosegaarde, δημιούργησε μια για τους ποδηλάτες μια διαδρομή, η οποία λαμπυρίζει στο σκοτάδι και τροφοδοτείται αποκλειστικά από την ηλιακή ενέργεια.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της TPA Igor Ruttmar δήλωσε για το έργο: «Καταυγάζει ένα πολύ ζωηρό μπλε, το οποίο, τη νύχτα, είναι πανέμορφο δίπλα στο σκοτεινό δάσος και το ποτάμι. Το φεγγοβόλημα είναι ένα πολύ όμορφο συμπλήρωμα στην όμορφη φύση της περιοχής, τις λίμνες, τους χαμηλούς λόφους».

Ο νέος ποδηλοτόδρομος βρίσκεται κοντά στο Lidzbark Warminski, στην περιοχή Mazury, και μέχρι στιγμής έχει μήκος μόνον 100 μέτρα. Οι αρμόδιοι επισημαίνουν ότι ο ποδηλατόδρομος θα πρέπει πρώτα να αντέξει τον σκληρό πολωνικό χειμώνα και ύστερα θα συνεχίσουν.

Παλαιότερα άρθρα:

Σχολιάστε