Ο Πούτιν απειλεί με πόλεμο πλέον την Τουρκία του Ερντογάν

poutin-20-6
Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Κωνσταντίνος Μπαλτάς

Ξέραμε ότι οι Ρώσοι δεν θα άφηναν την κατάρριψη του μαχητικού τους να περάσει έτσι απλά, ωστόσο σήμερα πια είναι φανερό ότι ο Πούτιν σκόπιμα αυξάνει την ένταση όλο και περισσότερο με τελευταίο επεισόδιο τις δηλώσεις του που ξεκαθαρίζουν ότι δεν πρόκειται να συνεργαστεί με την Τουρκία όσο κυβέρνηση παραμένει το κόμμα του Ερντογάν.

«Θέλω να το επαναλάβω τώρα: εμείς θεωρούμε ότι ο τουρκικός λαός είναι ένα φιλικό έθνος προς εμάς και δεν θέλουμε να διαρρήξουμε τις σχέσεις μας συγκεκριμένα με τους πολίτες της Τουρκίας» είπε ο Ρώσος πρόεδρος σε ένα ντοκιμαντέρ που θα προβληθεί αύριο, όπως μετέδωσαν ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Ο Πούτιν ξεκαθάρισε ότι οι σχέσεις των δύο χωρών δεν θα βελτιωθούν όσο ο Ερντογάν είναι επικεφαλής της Τουρκίας και πρόσθεσε με νόημα πως «τίποτα δεν είναι παντοτινό».

Ο ίδιος, επεσήμανε πως η Ρωσία παραμένει θετική και έτοιμη να αναπτύξει την οικονομική και πολιτική συνεργασία της με την Ευρώπη, όπως επίσης να πολεμήσουν από κοινού την τρομοκρατία, παρά τις κυρώσεις που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση σε βάρος της Μόσχας.

Παράλληλα, δήλωσε ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας δεν έχουν αναπτύξει όλες τους τις στρατιωτικές δυνατότητες στη Συρία και ενδέχεται να χρησιμοποιήσουν «περισσότερα στρατιωτικά μέσα» εφόσον καταστεί απαραίτητο.

«Θέλω να υπογραμμίσω ότι αυτά κάθε άλλο παρά αποτελούν όλες μας τις δυνατότητες. Διαθέτουμε περισσότερα στρατιωτικά μέσα. Και θα τα χρησιμοποιήσουμε, εφόσον χρειαστεί» κατέληξε ο Πούτιν.

Με πληροφορίες από το star

Παλαιότερα άρθρα: