Ο πραγματογνώμονας «καίει» τον Ρουμάνο οδηγό της φονικής νταλίκας

pragmatognomonas
Διαβάστε επίσης

«Καίνε» τον Ρουμάνο οδηγό που προκάλεσε το τραγικό δυστύχημα στην Εγνατία, τα στοιχεία από την έρευνα του πραγματογνώμονα, Δημήτρη Κακαμούκα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σύστημα πέδησης του οχήματος, δηλαδή τα φρένα, λειτουργούσαν κανονικά όμως λόγω της κακής χρήσης τους από τον οδηγό απενεργοποιηθήκαν. Αποτέλεσμα ήταν να προσκρούσει η νταλίκα στα ακινητοποιημένα αυτοκίνητα με μεγάλη ταχύτητα.

Συγκεκριμένα ο κ. Κακαμούκας ανέφερε ότι ο οδηγός πατούσε συνεχώς το φρένο έχοντας αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα, χωρίς να κατεβάσει ταχύτητα στο κιβώτιο. Έτσι τα φρένα υπερθερμάνθηκαν και δεν «έπιαναν».

Δηλαδή ο οδηγός πατούσε παρατεταμένα τα φρένα του και τα ταμπούρα υπερθερμάνθηκαν και διεστάλησαν. Αυτό είχε αποτέλεσμα οι δαγκάνες να μην εφάπτονται. Με απλά λόγια δεν μπορούσε πλέον να φρενάρει.

Ωστόσο, ο οδηγός θα μπορούσε να μειώσει ταχύτητα, καθώς όπως λέει ο πραγματογνώμονας, το πρόβλημα προέκυψε 25 χλμ πριν το συμβάν.

Όπως αναφέρει ο enikos.gr, το μόνο σίγουρο είναι και το δηλώνει κατηγορηματικά ο κ. Δημήτρης Κακαμούκας είναι ότι είχε φρένα όμως από τον κακό χειρισμό τους τέθηκαν εκτός λειτουργίας.

Παλαιότερα άρθρα: